Dietă: Ai trişat? Vezi cum îţi repari greşeala!

De Erika Chivu, pe

Ai reuşit să eviţi tentaţiile timp de câteva săptămâni, se văd şi rezultatele dietei, iar dintr-o dată pur şi simplu nu te mai poţi abţine.
Vezi ce ai de făcut dacă ai trişat în cura de slăbire şi cum treci peste acest moment!

1. Învaţă din greşeală

Probabi că ai trişat fiindcă îţi era foarte poftă de ceva. Nu cumva dieta ta este prea restrictivă? Când îţi interzici toate lucrurile care îţi plac e normal să “cazi în păcat” după un timp. Refă-ţi dieta aşa încât ea să includă şi alimente care îţi plac. Sau refă-ţi programul de exerciţii aşa încât să arzi mai multe calorii ca să-ţi permiţi câte o gustare dulce din când în când.

2. Gândeşte în perspectivă

În asemenea cazuri, vina pe care o simţi este mai mare decât greşeala în sine. Dacă ţii cură de slăbire de câteva săptămâni, probabil că ai creat un deficit de zeci de mii de calorii. Presupunând că ai trişat cu o gustare de câteva sute de calorii, acest plus aproape că nu se va simţi.

3. Mai puţine calorii a doua zi

Dacă ai în plan, de exemplu, 1500 de calorii pe zi, iar azi ai consumat cu 500 mai multe, mâine poţi să te rezumi la 1000 de calorii, iar totalul pe săptămână rămâne acelaşi. Ai grijă totuşi ca cele 1000 de calorii pe care le consumi în ziua următoare să provină din alimente cu un conţinut mare de nutrienţi.

4. Fără laxative!

Laxativele, excesul de exerciţii, voma indusă pot părea o idee bună ca să elimini rapid excesul de calorii. De fapt, toate trei sunt periculoase şi te pot aduce într-un cerc vicios de unde vei ieşi cu greu.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter