Cum să slăbeşti prin dieta cu proteine

De Libertatea pentru femei, pe

Dieta cu proteine te ajută să slăbeşti fără să-ţi afecteze musculatura şi tonusul. Urmează dieta noastră şi vei vedea că este posibil să slăbeşti frumos şi sănătos!

De ce să slăbeşti cu proteine?

Pentru asimilarea proteinelor, organismul are nevoie de multă energie. Circa 25% din substanţele proteice sunt arse imediat după ce au fost consumate, faţă de doar 3% în cazul grăsimilor. În plus, proteinele te satură pentru mai mult timp: consumând o porţie de mâncare bogată în proteine, nu îţi va mai fi foame timp de multe ore. Testele stiinţifice au demonstrat că numărul de calorii arse de organism e de două ori mai mare după ce mănânci alimente ce conţin proteine decât după o gustare normală.

Ce să mănânci ca să slăbeşti cu proteine – meniu

Pentru aperitiv
Salată de castravete cu lămâie şi mentă
Ingrediente:
1 castravete
1 linguriţă de smântână light
3 frunze de mentă, de preferat proaspete
1 lămâie
1 linguriţă de ulei de măsline
sare, piper
Spală castravetele, curăţă-l de coajă şi taie-l în două jumătăţi. Taie felii una dintre jumătăţi şi aşază-le pe fundul unui castron de salată. Scoate seminţele din cealaltă jumă-tate de castravete, apoi tai-o în fâşii pe lungime. Pregăteşte sosul amestecând smântâna cu sare, piper, menta mărunţită, zeamă de lămâie şi un strop de ulei, de preferat de măsline. Înmoaie fâşiile de castravete în sosul rezultat şi aşază-le apoi peste feliile din bolul pentru salată.
Pentru desert
Sufleu de vanilie
Ingrediente:
100 g de făină
70 g de zahăr
300 ml de lapte
4 ouă
1 pliculeţ de vanilie
coaja de la o lămâie verde
1 lingură de unt
Peste untul topit toarnă laptele, adaugă coaja de lămâie, zahărul şi făina. Lasă-l la foc mic amestecând până când se leagă. Bate albuşurile spumă tare. Ia oala de pe foc, încorporează două gălbenuşuri şi albuşurile. Varsă compoziţia într-o tavă de copt şi las-o la cuptor timp de 35-45 de minute, la temperatură medie.
Pentru felul principal
Merluciu cu ardei împachetat la cuptor
Ingrediente:
4 bucăţi de peşte (merluciu)
4 ardei graşi
2 lămâi
1 liguriţă de ulei de măsline
Pune ardeii la copt şi lasă-i 3 sau 4 minute. După ce se răcesc, curăţă-i de coajă şi taie-i fâşii. Stropeşte feliile de peşte cu zeamă de lămâie. Unge foliile de aluminiu cu puţin ulei şi pune apoi pe fiecare câteva bucăţi de ardei copt. Adaugă bucăţile de peşte, un strop de ulei, sare şi piper. Împachetează peştii şi ţine-i în cuptor timp de 20 de minute la temperatură medie. Îl poţi servi cu garnitură de orez integral.
De ce este indicat?
Peştele este indicat pentru proteine, iar legume poţi mânca fără nici o reţinere deoarece conţin puţine calorii. O porţie de 50 de grame de ardei conţine doar 10 calorii, la fel ca o portocală.
Pui cu portocale şi ceapă nouă
Ingrediente:
8 pulpe de pui fără piele
3 portocale
6 linguriţe de smântână
3 cepe noi tăiate felii
1 linguriţă de coniac
2 linguri de amidon
1 liguriţă de ulei
sare şi piper
Lasă la prăjit pulpele de pui timp de 8-10 minute într-o tigaie de teflon pe care ai uns-o cu puţin ulei. Stoarce sucul din portocale şi pune-l în tigaie cu un pic de coniac şi ceapa tăiată fâşii. Când începe să fiarbă, acoperă tigaia şi las-o la foc mic, timp de 20 de minute. Dizolvă amidonul în puţină apă, apoi amestecă-l cu smântâna. Varsă conţinutul în tigaie şi lasă totul să fiarbă la foc mic. Adaugă sare şi piper.
De ce este indicat?
Sosul este mai uşor datorită smântânii, care are mult mai puţine calorii decât brânza.
Tu ai încerca să slăbeşti prin dieta cu proteine?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter