Greşeli care te împiedică să slăbeşti

De Baby, pe

În fiecare primăvară, încurajate de soare și speriate de perspectiva de a ne etala (și în acest an) colăceii și celulitele pe plajă, pornim o nouă cruciadă anti-kilograme. Dar prea puține ieșim învingătoare în această luptă. Află de ce nu slăbești!
Nu dormi suficient

O vorbă din bătrâni spune că somnul îngrașă. Ei, bine, e fix pe dos: lipsa de somn îți sabotează lupta cu kilogramele în plus. Dacă nu dormi suficient, metabolismul încetinește și asta influențează hormonii foamei – leptina și grelina. Leptina dă creierului semnalul că ești plină, în timp de grelina este semnalul că ai nevoie de hrană. În lipsa somnului, nivelul de leptină scade și se secretă mai multă grelină. Ca atare, simți nevoia să mănânci mai mult.

Mânânci zahăr ”ascuns”

Chiar și cerealele de tip fitness conțin mult zahăr. Citește etichetele tuturor produselor pe care le cumperi. Dacă vezi sirop de porumb, sucroză, glucoză, maltoză, fructoză, sirop de arțar, melasă, miere, concentrat din suc de fruct, stai departe de produsele respective. Ferește-te și de mezeluri – conțin foarte mult zahăr (pe lângă o mulțime de E-uri dăunătoare pentru sănătate).

Numeri calorii, nu nutrienți

Sigur că porțiile tale trebuie să fie mai mici, ca să scapi de kilogramele în plus. Dar în cruciada ta anti-kilograme ferește-te să devii obsedată de calorii. Concentrează-te mai degrabă pe calitate decât pe cantitate. Alege acele alimente bogate în nutrienți, chiar dacă au mai multe calorii.
Vezi mai multe motive pentru care nu slăbeşti pe baby.unica.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter