Dietă: Arde caloriile! 6 metode inspirate de Jocurile Olimpice

De Erika Chivu, pe

Dacă ai urmărit Jocurile Olimpice 2012, sigur ai observat că toţi sportivii arată extraordinar. Scapă şi tu de kilogramele în plus practicând sporturile olimpice. Iată care sunt cele mai eficiente.

Înotul

Înotătoarele de la Jocurile Olimpice au o siluetă androgină, dar subţire şi musculoasă. Nu-ţi face griji, nu vei avea umerii lor laţi, dacă înoţi de câteva ori pe săptămână! În schimb vei scăpa rapid de kilogramele în plus. Înotul lucrează toţi muşchii, fiind în acelaşi timp un exerciţiu cardio foarte intens. Una alt avantaj este acela că nu îţi suprasolicită articulaţiile, deci îl poţi practica indiferent de numărul kilogramelor tale. Iar vara este sportul ideal, pentru că nu te afectează canicula de afară.

Ciclismul

Cicliştii au cele mai frumoase picioare. Câteva ore pe bicicletă săptămânal îţi „lucrează” intens coapsele, dar şi abdomenul. Este şi un exerciţiu cardio foarte bun şi nu îţi afectează articulaţiile. La fel de utile sunt orele de spinning sau indoor cycling pe care le oferă multe săli de fitness. Se pot arde până la 500 de calorii într-o oră.

Boxul

Nu trebuie să loveşti pe cineva sau să te laşi lovită. Ajunge să „te lupţi cu aerul”- este genul de antrenament care solicită toţi muşchii şi în acelaşi timp îţi ridică pulsul suficient de mult pentru a fi considerat o activitate cardio. Boxul te scapă te stres, frustrări, furie şi te ajută mult la slăbit.

Tenisul

Ai observat cât de bine arată maria Sharapova sau Caroline Wozniacki? Dacă joci tenis în mod regulat, vei avea braţe sculptate, picioare perfect, abdomen de fier şi niciun pic de celulită! Acest sport solicită totţi muşchii şi îţi ridică pulsul. În plus este mult mai plăcut decât alte sporturi pentru că nu există riscul să te plictiseşti.

Volei pe plajă

De câte ori ajungi la plajă, organizează rapid un meci de volei – dacă ai soare, nisip şi prieteni în jur, ce antrenament poate fi mai plăcut? În plus, este şi eficient pentru muşchii de la braţe şi picioare, iar siluetele voleibalistelor stau mărturie.

Alergare

Nu trebuie să alergi cu viteza lui Usain Bolt. Un jogging uşor este de ajuns pentru a arde eficient caloriile şi a lucra atât picioarele, cât şi abdomenul. Din păcate, joggingul pe asfalt solicită destul de mult articulaţiile, aşa că trebuie să fii atnetă la orice durere de gleznă, genunchi sau şold, probleme care pot apărea mai ales dacă ai un surplus mare de kilograme. Altfel, alergarea este cel mai eficient exerciţiu cardio şi arde foarte multe calorii.
Foto: Thinkstock, Northfoto

Indiciul zilei de azi, 2 august, este CASATORIE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter