Slăbeşte cu plante

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 13 mai 2021, 14:17

Toată lumea ştie despre binefacerile plantelor. Consumate sub formă de sucuri, ceaiuri sau pastile, acestea te ajută în lupta ta cu kilogramele în plus.
Noi îţi arătăm cum să slăbeşti eficient.

De ce să alegem plantele?

Metodele naturale de slăbire te ajută să obţii rezultate fără prea multe efecte secundare nedorite, cum se întâmplă de multe ori în cazul unui tratament medicamentos. Acest tip de diete trebuie însă ţinut în mod constant şi cu răbdare. Asimilarea substanţelor naturale nu este însă de ajuns pentru a slăbi eficient. Tratamentul trebuie însoţit de o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată şi, mai ales, de activitate fizică.

Rezultatul? Îţi tonifică muşchii, te eliberează de stres, ajută la eliminarea grăsimilor şi reglează glicemia. Înainte de a începe o cură de slăbit pe bază de plante întreabă însă un nutriţionist sau un farmacist despre eventualele efecte secundare ale acestora.

Cum le consumăm?

Plantele se asimilează în primul rând sub formă de infuzii şi ceaiuri. Consumând multe lichide, îmbunătăţeşti funcţionarea rinichilor. Pastilele şi uleiurile esenţiale sunt şi ele folosite în curele de slăbire pe bază de plante, dar se asimilează mai greu în organism. Iată câteva plante medicinale cu efecte extraordinare asupra siluetei tale.

Ceaiul verde

Cum acţionează?

Este unul dintre cele mai folosite ceaiuri în curele de slăbire. Elimină grăsimile din celulele adipoase şi diminuează conţinutul de glucide şi lipide din organism. În plus, ajută şi la energizarea şi tonifierea organismului. Ceaiul verde se consumă atât sub formă de capsule, cât şi de fiole şi infuzii.

Iarba de lămâie (lemongrass)

Cum acţionează?

Este excelentă pentru masaje şi ajută la eliminarea celulitei. Această plantă se foloseşte în cura de slăbire sub formă de uleiuri esenţiale pentru uz extern sau de infuzie din frunzele sale. Originară din Thailanda, iarba de lămâie – lemongrass – este folosită în medicina tradiţională asiatică pentru efectele sale terapeutice şi ajută la detoxifierea şi energizarea organismului.

Mărarul

Cum acţionează?

Este o armă eficientă împotriva retenţiei de lichide datorită proprietăţilor sale diuretice. De asemenea, acţionează asupra depunerilor în zonele celulitice, dar şi asupra balonării. Se foloseşte mai ales în alimentaţia zilnică, dar şi sub formă de ceai din seminţe de mărar.

Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de seminţe de mărar la o ceaşcă de apă. Se bea două ceşti pe zi, dar numai după masă. Acest ceai este bun în diete pentru că dă senzaţia de saturaţie şi te ajută să mănânci mai puţin. Este bine de ştiut că mărarul nu conţine calorii sau zahăr.

Lavanda

Cum acţionează?

Îmbunătăţeşte circulaţia arterelor. În plus, are şi un efect calmant şi sedativ şi ajută la regenerarea celulelor. Este foarte eficientă dacă este folosită sub formă de ulei esenţial. Sunt de ajuns câteva picături de ulei într-o cană de apă călduţă pentru a face o loţiune cu efect asupra zonelor cu depuneri de grăsime.
Datorită principiilor sale active amare, această plantă măreşte secreţia de bilă şi ajută la evacuarea ei, activând digestia.

Spirulina

Cum acţionează?

Varietatea de proteine pe care le conţine şi care se umflă în contact cu apa conferă acestei plante proprietatea de a stopa senzaţia de foame. Spirulina se asimilează sub formă de pastile care au o acţiune puternică, deoarece se umflă după ce le înghiţi cu apă. Această plantă marină are un conţinut foarte ridicat în proteine, are puţine grăsimi şi este uşor de asimilat.

Păpădia

Cum acţionează?

Sucul de păpădie este unul dintre cele mai eficiente tonice, bogat în săruri minerale, magneziu şi fier. Este indicat în litiaze biliare, obezitate şi celulită. Se beau 2-3 ceşti pe zi, înaintea meselor principale, iar sucul se obţine din frunzele şi rădăcinile plantei.

Păpădia mai e recomandată persoanelor care au un nivel ridicat de colesterol, deoarece această plantă face să scadă valoarea lui în sânge În plus, favorizează şi o digestie mai bună a alimentelor.

Socul

Cum acţionează?

Florile de soc au proprietăţi diuretice şi laxative şi sunt cunoscute pentru efectele lor împotriva obezităţii. Se consumă sub formă de ceai, sirop sau băuturi răcoritoare (socată). Pentru infuzie, se folosesc 1-2 linguriţe de flori la o cană de apă. Se beau 3-4 de căni de ceai călduţ pe zi.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter