Slăbeşte în funcţie de personalitatea ta!

De Erika Chivu, pe

Ca să slăbeşti eficient trebuie să ştii ce tip de personalitate ai şi ce dietă ţi se potriveşte cel mai bine. Află care sunt cele patru tipologii, unde te încadrezi şi ce ai de făcut!
Un neurolog american de top, Dr. Daniel Amne, citat de Daily Mail, spune că cei ce se luptă cu kilogramele se împart în patru categorii diferite de personalitate, iar pentru a slăbi eficient fiecare trebuie să ţină seama de acest lucru. Află în ce categorie te încadrezi – dacă eşti compulsivă, impulsivă, emotivă, anxioasă – şi ce fel de dietă ţi se potriveşte.

Personalitatea compulsivă

Te recunoşti?

– Îţi faci griji tot timpul
– Ai o tendinţă către dependenţe, comportament compulsiv
– Eşti supărăcioasă, te superi imediat când lucrurile nu merg exact aşa cum vrei
– Eşti negativistă
– Nu îţi plac schimbările
– Mereu ai ceva de obiectat

Simţi o nevoie compulsivă de a mânca, uneori te trezeşti şi noaptea pentru o gustare, şi probabil că suferi şi de insomnie.

Cum slăbeşti

Renunţă la dietele care exclud o anumită categorie de alimente. Când te abşii de la ce ăîţi place tinzi să devii agresivă şi furioasă. Ai nevoie de carbohidraţi, care îţi dau o stare de bine, însă urmeză un regim bazat de indicele glicemic, care te lasă să mănânci doar carbohidraţi sănătoşi.

Alte alimente care contribuie la starea de bine: bananele, somonul, macroul, branza proaspătă, carnea de curcan, seminţele de floarea soarelui.  Ceaiul de sunătoare este de asemnenea indicat pentru că te ajută să te calmezi. Şi tot pentru starea de bine, fă exerciţii aerobice – jogging, bicicletă, înot, tae-bo – care te vor ajuta să-ţi iei mintea de la mâncare. Pe cât posibil, încearcă să nu mănânci mult seara.

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3 4

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter