Slăbeşte cu super dieta dr. Oz!

De Erika Chivu, pe Ultimul update Joi, 17 iunie 2021, 12:41

Super eficientă şi super simplă, dieta dr. Oz este uşor de ţinut şi foarte sănătoasă. Iată ce recomandă faimosul doctor american femeilor care vor să slăbească.
1. Prima recomandare a lui doctorului Oz este să faci curat în frigider. Ce trebuie să arunci:
• Tot ce înseamnă zahăr, în diferite forme: zahăr alb, zahăr brun, fructoză, etc. Poţi păstra puţină miere ca să îndulceşti cafeaua sau ceaiul dacă este nevoie.
• Grăsimile saturate: unt, şuncă, untură, lapte gras etc.
• Grăsimile trans: margarina, uleiurile de gătit, snacks-urile.
• Făina albă: pâine, covrigei, sticks-uri, prăjituri, făina ca atare.
2. Următorul pas este să mergi la cumpărături, punând în coş doar alimentele sănătoase: fructe, legume (proaspete sau congelate), lapte şi iaurt degresat cu probiotice, ouă, peşte, pâine integrală, nuci, migdale, fistic, condimente, ulei de măsline extravirgin,  seminţe de in, susan, tărâţe.
3. Învaţă să găteşti sănătos! Pentru asta trebuie să respecţi regulile celor mai sănătoase trei diete: dieta DASH, dieta TLC şi dieta mediteraneană. Din multitudinea de diete existente în prezent, dr. Oz le-a ales pe acestea trei, pe care le consideră cele mai sănătoase şi mai eficiente.
Dieta DASH este menită să protejeze inima şi propune o alimentaţie bogată în fibre, dar săracă în sare şi grăsimi saturate. Cel mai important lucru din această dietă, spune dr. Oz, este să înlocuieşti sarea cu alte condimente, de exemplu mix de condimente chinezeşti, berdeţuri mediteraneene, etc – citeşte cu atenţie etichetele când cumperi condimente, căci multe din mixurile la plic conţin sare.
Dieta TLC este concentrată tot pe sănătatea inimii, dar propune un consum mare de steroli din plante, substanţe care ajutp la scăderea colesterolului. Aceştia se găsesc în germeni de grâu, unele feluri de pâine, fistic.
Dieta mediteraneană este bogată în grăsimi sănătoase şi proteine, dar exclude grăsimile procesate şi saturate. Principalul element este peştele care nu tebuie să lipsească de pe masa ta. Uleiul de măsline este de asemenea important cu condiţia să fie extravirgin. Se mai pot folosi ulei din sâmburi de struguri, ulei din seminţe de in. Ca gustare, poţi să mănânci fructe, nuci, alune, seminţe neprăjite.
4. Ţine minte aceste reguli!
• Tot ce mănânci va fi natural. Nimic procesat, cu E-uri, chimicale, etc.
• În fiecare dimineaţă vei lua micul dejun.
• Va trebui să îţi stăpâneşti pofta de ronţăit.
• Ţine foamea sub control cu multă apă şi sucuri de legume (nu de fructe!)
• În salate, foloseşte oţet şi ulei de măslin, în loc de dressing.
Caută reţete sănătoase pe retete.unica.ro!
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter