Dieta: combinaţii de alimente în funcţie de forma corpului tău. Sfaturi de la dr. Oz

De Erika Chivu, pe

Vrei să slăbeşti? Dr. Oz te sfătuieaşte să ţii o dietă inteligentă, bazată nu pe înfometare, ci pe combinaţii de alimente cu efect garantat pentru tipul tău de siluetă. Iată ce trebuie să mănânci.
Dacă vrei să ai un abdomen plat, trebuie să concumi alimente care luptă cu stresul. Dacă vrei picioare subţiri şi un fund ferm, trebuie să mănânci multe lactate, iar dacă vrei să slăbeşti peste tot, ai nevoie de un metabolism mai rapid. Iată sfaturile complete ale doctorului Oz.

Potocale şi avocado pentru un abdomen plat

Dacă ai tipul de siluetă măr, cu picioare subţiri şi abdomen proeminent, înseamnă că organismul tău produce un exces de cortizol. Acest hormon al stresului contribuie la depunerea grăsimii pe abdomen şi diminuează masa musculară. Ca să-l scazi ai nevoie d evitamina C, dar şi de grăsimi bune. Dr. Oz îţi recomandă o combinaţie de portocale şi avocado.
Salată “abdomen plat”: un avocado, trei portocale, o lingură ulei de măsline şi puţină sare. Poţi adăuga cubuleţe de piept de pui.

Brânză slabă şi fasole pentru un fund ferm

Dacă ai o siluetă de tip pară cu fundul mare, coapsele groase şi talie subţire, trebuie să consumi multe lactate degresate. Calciul este foarte util în cura de slăbire. Adaugă fasole neagră, care conţine carbohidraţi complecşi. Dr. Oz spune că această combinaţie ajută şi la reglarea nivelul de estrogen, căci grăsimea de fund şi picioare este strâns legată de activitatea hormonală.
Salata “fund mai ferm”: două linguri de fasole neagră fiartă, 300 grame brânză proaspătă fără grăsime, o roşie, condimente. Se amestecă ingredietele şi se consumă cu legume proaspete. Este o gustare foarte bună între mese.

Nuci pentru un metabolism mai rapid

Dacă ai grăsime peste tot, înseamnă că ai nevoie de un metabolism mai rapid, care să ardă din caloriile în exces. Dr. Oz îţi recomandă să consumi nuci cât mai multe. Acestea au un conţinut mare de L-arginină, o substanţă care stimulează metabolismul şi arderea grăsimilor. Pe lângă nuci, ai nevoie de ceapă crudă, care este un diuretic natural şi dă mai mult gust oricărei mâncări.
Supliment pentru metabolism rapid. Taie câteva nuci în bucăţi mici şi adaugă-le în salata preferată împreună cu o jumătate de ceapă tăiată, de asemenea, mărunt.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter