5 sfaturi pentru a slăbi rapid în această primăvară

De Erika Chivu, pe

Nu e uşor să ţii dietă nici măcar când te gândeşti la cea mai frumoasă rochiţă de primăvară. Iată cinci sfaturi care te vor ajuta.

Gândeste-te la ce adaugi in dietă…

… nu la ce trebuie să scoţi. Aşa cura de slăbire nu va mai părea o corvoadă. Iar principalele alimente care trebuie adăugate sunt legumele şi mai puţin fructele. Asigură-te că mănânci minim cinci porţii de legume şi fructe pe zi, la care adaugi nuci sau seminţe, puţină carne şi lactate şi vei vedea că nu mai e loc pentru alte lucruri. Legumele le poţi consuma ca atare, în salate sau în supe.

Gândeşte-te dacă ţi-e foame cu adevărat sau doar poftă

Dacă am mânca numai ca să ne satisfacem foamea cu siguranţă nu ar mai exista obezi. Din păcate, tentaţiile sunt foarte multe şi ne-am obişnuit să mâncăm de poftă. Învaţă să faci diferenţa între senzaţia fizică de foame şi pofta de ceva anume. Ştii sigur că ţi-e foame cu adevărat atunci când ai fi capabilă să mănâci orice ca să ţi-o potoleşti. Dacă ai anumite preferinţe, înseamnă că ţi-e doar poftă sau eşti plictisită.

Plănuieşte-ţi mesele

Ca să poţi ţine o dietă ca la carte trebuie să ai tot timpul la îndemână alimente sănătoase, altfel rişti să-ţi potoleşti foamea cu ceva care îngraşă. Gândeşte-te ce vei mânca mâine la birou, ce vei mânca poimâine seară acasă. Ştii că nu ai nimic dietetic în frigider? Nu intra în casă până nu mergi să cumperi, altfel o să pui mâna pe primul aliment care îţi iese în cale. Iar pentru urgenţe ţine mereu în casă gustări sănătoase: fructe, legume, migdale, nuci, iaurturi, branzeturi.

Ţine la îndemână guma de mestecat fără zahăr

Guma te ajută atunci când ţi-e poftă de ceva sau când eşti într-un loc plin de alimente care îngraşă. Mai poate fi utilă după masă dacă ai tendinţa să mănânci mai mult decât ai nevoie – când simţi că a dispărut senzaţia fizică de foame opreşte-te din mâncat şi mestecă gumă ca să nu fii tentată să te aşezi iar la masă.

Foloseşte condimente

Nâncarea „de regim” poate avea un gust mai fad decât ceea ce ai mâncat până acum, deci îţi va fi greu să te abţii de la alimentele interzise. Ca să faci mâncarea mai gustoasă, foloseşte din plin condimente fără calorii – busuioc, verdeţuri, usturoi, ceapă, piper etc. – şi sosuri din ingrediente sănătoase – iaurt, sos de soia, sos de roşii etc.  

Citeşte şi părerea Mihaelei Bilic despre cura de slăbire!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter