Pepenele galben sau roșu, care este mai periculos pentru siluetă? Răspunsul Mihaelei Bilic

De Unica.ro, pe

Pepenele este fructul vedetă al verii. Știm cu toții că acest deliciu răcoros are diverse beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bună de vitamina C și betacaroten, dar v-ați întrebat vreodată care sunt diferențele nutritive dintre pepenele roșu și cel galben?

Mihala Bilic a explicat în mediul online care dintre cele două este mai indicat pentru a fi consumat ori de câte ori ni se face poftă de un dulce sănătos.

“Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii zemos și răcoritor, greu îi poți rezista! Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte:

  • pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete;
  • pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii.

Citeşte şi: Mihaela Bilic avertizează: Pepenele roșu poate afecta ficatul

Până aici suntem la egalitate.

La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu.

Și la conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3 g pentru cel roșu. Tocmai aceste fibre împiedică absorția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă – acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g.

Citeşte şi: Ce beneficii are pepenele roșu asupra sănătății și frumuseții noastre

Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă el conține peste 90% apă.

P. S. Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat- și grăsime mai bună ca în brânză nu există!” a precizat medicul nutriționist, pntr-o postare pe pagina sa de Instagram.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter