Mihaela Bilic: „Fructele sunt un desert!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 03 februarie 2022, 19:23

Știm cu toții că atunci când vorbim despre diete și cure de slăbire, fructele și legumele se numără printre alimentele nelipsite din planul nutrițional. Dar v-ați gândit vreodată că fructele trebuie consumate într-un anumit interval orar căci altfel riscă să ne facă mai mult rău decât bine în procesul de slăbire? Medicii nutriționiști sunt destul de rezervați cu privire la consumul excesiv de fructe când vrem să dăm câteva kilograme jos.

Expertul în nutriție Mihaela Bilic a explicat în mediul online de ce nu trebuie să consumăm fructe în loc de mâncare și de ce nu e bine să le includem în meniul mesei de seară. Bilic spune că fructele sunt un desert și nu un aliment indicat într-un regim de slăbire. În plus, fructele contribuie la deschiderea apetitului când sunt consumate pe stomacul gol.

Nu fructe în loc de mâncare!

Când te apuci de slăbit toată lumea îți spune să nu mai mănânci seara. Și vine ora 6 și începe să-ți fie foame și că să nu te atingi de mâncare încerci să te amăgeșți cu fructe. Și ce să vezi, nu numai că foamea nu-ti trece, dar spre ora 9 tinde să devină insuportabilă!

Citeşte şi: Fructul pe care Mihaela Bilic recomandă să îl mâncăm zilnic: „Înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale”

Pentru că fructele nu satură. Pentru că fructele mâncate seara îngrașă. Pentru că fructele sunt un desert.

Fructele conțin fructoză, un zahăr cu același număr de calorii că orice alt agent de indulcire (4cal/g). Ea se absoarbe mai lent decât zahărul clasic, dar în final îngrașă la fel. Iar glucidele mâncate seară se depun rapid că grăsime de depozit.

Fructele sunt parfumate, aromate și ușor acide, de aceea există riscul să deschidă apetitul în loc să sature.

Concluzia: nu scăpați de foame cu fructe, tot legumele cu un pic de proteine slabe (peste, carne, ou) sunt soluția cea mai dietetică pentru masă de seară – a transmis Mihaela Bilic, în mediul online.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter