Mihaela Bilic: Cum să nu ne îngrășam după terminarea dietei

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 13 ianuarie 2023, 10:54

Mihaela Bilic a explicat în mediul online de ce multe persoane nu se pot menține după ce țin o dietă de slăbire.

Știm cum toții cum curele de slăbire ne dau mari bătăi de cap atunci când încercăm să scăpăm de kilogramele nedorite. Se întâmplă adesea ca, după triumful indicat de acul cântarului, kilogramele să revină.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a venit cu soluția pentru a ne menține după procesul de slăbire. Bilic spune că esențial după un regim este să reducem semnificativ porțiile de mâncare. Și în rest, putem consuma ce ne place.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: Cum ne dăm seama că alimentele sunt falsificate

V-ați săturat de cure de slăbire care nu dau rezultat? Problema nu e cura de slăbire, ci faptul că ne îngrășăm la loc după ce dieta s-a terminat. Care e soluția? Să consumăm în continuare mâncarea cu care am fost obișnuiți, dar să reducem porția cu 30-50%. – a transmis nutriționistul pe rețelele de socializare.

Mihaela Bilic are un “plan de reeducare alimentar în 6 pași”.

Pasul 1: Eliminarea ronțăielilor

Eliminați toate ronțăielile dintre mese și limitați aportul alimentar la 3 mese principale/zi și maximum o gustare dulce. Maturitatea alimentară presupune o pauză digestiva completă de 4-6 ore între mese; cu cat mâncăm mai des cu atât ne va fi mai foame, iar aportul caloric la finalul zilei va fi considerabil. – a dezvăluit Bilic, pe pagina ei de Facebook.

Pasul 2: Limitarea zaharurilor

Mihaela Bilic recomandă consumarea unui singur produs dulce pe zi. Acesta trebuie mâncat, obligatoriu, la sfârșitul mesei sau între mese. În plus, fructele pot fi și ele considerate desert, dar conțin zahăr, așadar trebuie mâncate cu moderație.

Citeşte şi: Mihaela Bilic dezvăluie care este alimentul care îți dă o stare de bine: „Nu-i păcat să mănânci ce-ți place”

Pasul 3: Mai puține făinoase

Reduceți consumul de făinoase de la fiecare masă. O farfurie ideală conține 50% legume, 25% proteine (carne, pește, ouă) și 25% făinoase/amidon. O porție corectă de amidon înseamnă

-1 felie de pâine sau mămăligă, 3 linguri de paste făinoase, orez sau fulgi de cereale

-3 linguri de leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte, năut, soia)

-1 cartof mediu

Dacă o farfurie conține 50% făinoase, va fi o farfurie de îngrășat, în timp ce farfuria de slăbit are doar din proteine și legume, fără niciun strop de amidon. – a mai explicat Mihaela Bilic.

Pasul 4: Fără excese când vorbim despre grăsimi

Eliminați excesul de grăsimi din dietă, adică ulei, prăjeală, mezeluri, brânzeturi, semințe, oleaginoase- ele nu sunt alimente de bază, ci “condimente” cu gust intens, un fel de “super-alimente”; produsele grase sunt concentrate în calorii, au densitate energetică mare și un volum mic. Se mănâncă pentru plăcerea gustului, nu ca să ne săturăm. – a adăugat expertul în nutriție.

Pasul 5: Legumele sunt cele mai bune prietene ale siluetei

Nutriționistul recomandă consumul în exces al legumelor – verdețuri și crudități. Mare atenție la  cartofi și leguminoasele, deoarece ele nu sunt legume! Iar uleiul din salate trebuie măsurat cu lingura.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: Ce beneficii pentru sănătate are consumul de smântână cu castraveți murați

“Cât despre ciorbă, este produsul ideal pentru slăbit.” – a mai spus Bilic.

Pasul 6: Apă, apă și iar apă!

Hidratați-vă din belșug! Între mese nu e recomandat să ronțăiți, dar de băut puteți bea: apă, cafea, ceai, lapte, băuturi neîndulcite etc. Atenție la sucul de fructe, chiar dacă este natural și fără adaos de zahăr, în organism se comportă precum alcoolul. Considerați că un pahar de suc este echivalent cu un pahar de bere și nu vă mai mirați dacă aveți burtă!

Ca ultimă recomandare începeți de azi, chiar dacă e marți. Înarmați-vă cu răbdare și perseverați. Orice schimbare presupune un efort, însă după câteva săptămâni va fi mai simplu- mâncatul sănătos va deveni un obicei, un stil de viață.  – a încheiat Mihaela Bilic.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter