Dietă: Cum să slăbeşti mâncând în vacanţă?

De Madalina Racorean, pe

E lucru ştiut, mâncarea este una dintre cele mai mari plăceri când eşti în vacanţă, dar în acelaşi timp îţi doreşti să arăţi bine în pantaloni scurţi şi costum de baie când îţi afişezi trupul pe plajă.
E lucru ştiut, mâncarea este una dintre cele mai mari plăceri când eşti în vacanţă, dar în acelaşi timp îţi doreşti să arăţi bine în pantaloni scurţi şi costum de baie când îţi afişezi trupul pe plajă. Tocmai de aceea, indiferent dacă ţi-ai ales sau nu o dietă de urmat pentru următoarele luni, e bine să ştii în ce ţări ai putea să ai parte de un festin gustos, dar în acelaşi timp sănătos.

Musaka, salată din ingredinete prospete şi smochine

E foarte ,,healthy,, să mânânci în aer liber. Dacă vei ajunge într-o vacanţă în Grecia, nu ezita să te opreşti la o terasă pe malul mării şi să comanzi preparate din peşte sau fructe de mare. Aerul curat şi savoarea ingredientelor mediteraneene îţi vor oferi o experienţă unică, mai ales că mâncarea grecească este apreciată pentru calitaţile ei nutritive.

Încearcă musaka preparată din straturi alternative de cartofi şi vinete, sau  deja celebrele salate greceşti cu ulei de măsline, extraordinare pentru că imbină ingrediente proaspete şi naturale. Aşadar, să nu pleci din Grecia până nu mânânci o salată tradiţională. Este ideală în diete şi foarte tonică. Şi pentru a gusta din plin din tradiţia elenă, încearcă uzo, băutura cântată de greci până şi în folclor… Vei simţi aroma subtilă de lemn dulce şi anason, dar şi multă relaxare după o cină cu mesedez, o gustare din masline, sosuri, ardei iute copt, vinete preparate la gratar şi branzeturi. Nu uita de fructele proaspete, cele mai bune sunt smochinele, iar în Grecia le vei găsi la tot pasul.

Supa gulaş din Ungaria cu paprika ajută să dai jos kilogramele în plus

Întotdeauna asociem Ungaria cu gustul bun al mâncării de acolo… Gulaşul s-a născut în plin Ev Mediu, numele său fiind împrumutat de la ocupaţia umilă a celor care îşi potoleau foamea cu această mâncare consistentă. Spre sfârşitul secolului al- XVIII-lea gulaşul s-a transformat într-o mâncare a nobililor, iar azi este cea mai căutată de turişti. Dacă vei poposi în Ungaria încearcă să guşti acest fel de mâncare preparat din carne de vită şi foarte multe legume, cu parika, un ingredient foarte  iute care te va ajuta să slăbeşti. O supă aromată şi nutritivă, care se serveşte în general fierbinte, cu multe crutoane.

Află cum te menţii în formă cu tortul dietetic din brânză dulce şi ananas din Germania

Gorgonzola, mozzarela şi grana padano brânzeturi rafinate din Italia

Italienii sunt adevăraţi maieştrii atunci când gătesc o pizza, însă sunt recunoscuţi şi pentru prepararea brânzeturilor fine, de calitate. Dacă ajungi în Italia, dieta ta va putea include şi brânzeturi pentru că nu sunt foarte grase şi aduc aport de calciu în organism. Gorgonzola, mozzarela,  sau grana padamo sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute brânzeturi italieneşti. Combină-le cu struguri, fructe uscate, mere, pere, migdale, fistic şi nuci şi vei obţine o masă nu numai sănătoasă, dar şi foarte delicioasă.

Află care este cel mai renumit desert din Franţa care nu îngraşă în continuare pe Tvtravel.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter