Dieta turbo – simplă, rapidă şi eficientă

De Unica.ro, pe

Dieta turbo are la bază reţete simple, uşor de făcut şi cu efect garantat. Prepararea mâncărurilor durează maxim 20 de minute
lucru care te ajută să slăbeşti fără stres.

Gustărila alegere

Între mese, când foamea îţi dă târcoale, poţi să alegi una din variantele de mai jos:
â–º 300 g varză acră
 â–º un kiwi
 â–º 75 g struguri
 â–º o mandarină
 â–º 1/2 grepfrut
 â–º o pară sau un măr
 â–º 100 g pepene (verde sau galben)
 â–º 300 ml suc de roşii
 â–º 250 g morcovi
 â–º un ardei gras mare.

Mic dejun

Varianta 1
Se desface o portocală şi se amestecă cu 125 g brânză de vaci degresată şi două linguri de suc de portocale.

Varianta 2
Se curăţă un fruct de kiwi şi se taie în feliuţe. Se amestecă cu 150 g de struguri. Se toarnă deasupra o lingură de suc de portocale.

Varianta 3
O mandarină se curăţă de coajă, se desface feliuţe şi se taie mărunt. Se amestecă cu 150 g de iaurt degresat şi o lingură de cereale integrale.

Varianta 4
Se spală şi curăţă de coajă o pară, se taie în jumătăţi şi se curăţă de sâmburi. Se taie cubuleţe, iar deasupra se toarnă o linguriţă de zeamă de lămâie. Se adaugă o linguriţă de stafide şi 100 ml de lapte degresat.

Prânz

Varianta 1
Ingrediente: 125 g file de peşte, sare, piper, un ardei gras, un ardei iute, o ceapă roşie, jumătate de linguriţă de ulei, vegeta, 100 g varză acră.

Peştele se taie mărunt, se sărează şi se piperează. Ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie fâşii. Ardeiul iute se toacă foarte mărunt. Ceapa se curăţă, se taie în jumătate, apoi în felii fine. Se căleşte în uleiul fierbinte. Se adaugă ardeiul gras şi cel iute. Se pun 300 ml de apă şi o jumătate de linguriţă de vegeta. Se lasă să fiarbă, apoi se adaugă varza acră şi peştele şi se lasă să mai fiarbă cinci minute. La final, se condimentează după gust.

Varianta 2
Ingrediente: 30 g orez, sare, 75 g piept de pui, o linguriţă de ulei de măsline, o ceapă, un ardei gras, ghimbir, 100 g
fasole verde, vegeta, piper.

Orezul se fierbe în apă sărată, iar, în altă oală, se fierbe fasolea verde. Ceapa se toacă şi se căleşte în uleiul de măsline. Ardeiul se curăţă, se taie mărunt şi se adaugă în tigaie cu ceapa şi ghimbirul. Pieptul de pui tăiat mărunt se prăjeşte şi el în tigaie. Când s-au fiert, păstăile de fasole verde se pun şi ele la prăjit. Se lasă puţin la foc, după care se condimentează.
Se mănâncă lângă orezul fiert.

Varianta 3
Ingrediente: 200 g cartofi, 250 g morcovi, o ceapă, jumătate de linguriţă de ulei, jumătate de linguriţă de boia, sare, piper, vegeta, pătrunjel.
Cartofii şi morcovii se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe, respectiv felii. Ceapa se curăţă, se taie fin şi se căleşte în uleiul fierbinte. Se adaugă cartofii şi morcovii şi se călesc amestecând des. Se toarnă deasupra 100 ml de apă şi se adaugă boia şi vegeta. Se fierbe 15 minute, se condimentează şi, la final, se adaugă pătrunjelul.

Varianta 4
Ingrediente: 200 g cartofi, 100 g castraveţi, un căţel de usturoi, 100 g brânză de vaci degresată, pătrunjel, sare, piper.
Cartofii se fierb în coajă. Castraveţii se curăţă şi se taie felii. Usturoiul se curăţă şi se pisează. Brânza de vaci se amestecă cu castraveţii, usturoiul şi pătrunjelul. Se adaugă sare şi piper şi se consumă cu cartofii fierţi.

Cină

Varianta 1
Ingrediente: 30 g orez, sare, doi ardei graşi, 150 g castraveţi, 20 g şuncă de curcan, o linguriţă de zeamă de lămâie, piper.
Orezul se fierbe în apă sărată. Ardeii se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Castraveţii se taie felii, iar şunca de curcan se mărunţeşte. Se amestecă toate, iar la sfârşit se condimentează.

Varianta 2
Ingrediente: 200 g varză acră, 250 g morcovi, 150 g iaurt degresat, vegeta, sare, piper, pătrunjel, o felie de pâine neagră.
Varza acră se taie mărunt. Morcovii se spală, se curăţă şi se taie feliuţe. Se amestecă cu varza acră şi cu iaurtul, sarea, piperul şi pătrunjelul tăiat mărunt. Se presară vegeta şi se mănâncă cu felia de pâine neagră.

Varianta 3
Ingrediente: o ceapă, un ardei gras, 75 g piept de pui, jumătate de linguriţă de ulei de măsline, o linguriţă de zeamă de lămâie, sare, un praf de coriandru.
Ceapa se curăţă şi se taie fin. Ardeiul gras se curăţă şi se taie fâşii. Pieptul de pui se prăjeşte în ulei. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu ceapa şi ardeiul. Se condimentează şi se toarnă deasupra zeama de lămâie.

Varianta 4
Ingrediente: 250 g roşii, o ceapă, o felie de şuncă fiartă, o linguriţă de muştar, sare, piper, o linguriţă de ulei, o felie de pâine neagră.
Roşiile se spală şi se taie felii. Ceapa se curăţă şi se taie rondele, iar şunca se taie fâşii. Se amestecă toate. Se face un sos din puţină vegeta, oţet, sare, muştar, piper şi ulei. Se toarnă peste salată şi se consumă cu pâine.

Putere bioactivă

Varza acră, cartofii şi orezul oferă atât vitamine valoroase pentru corp, cât şi potasiu şi substanţe care stimulează digestia şi ajută la slăbit. Ghimbirul şi ardeiul iute folosite la gătit conţin uleiuri eterice şi capsaicină, care stimulează arderea grăsimilor. Combinate corect cu carne şi peşte, se obţin mâncăruri sănătoase şi echilibrate, ideale pentru siluetă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter