Dieta rapidă cu struguri

De Unica.ro, pe

Strugurii îţi oferă energia de care ai nevoie.

Cu ajutorul strugurilor, poţi slăbi uşor în scurt timp. După numai trei zile, vei cântări cu un kilogram şi jumătate mai puţin, iar dacă vei continua dieta, rezultatele vor fi chiar mai spectaculoase.

Iată ce  trebuie să faci!

Începe-ţi ziua cu o porţie generoasă de struguri şi un măr – acesta trebuie să fie micul dejun în fiecare zi din timpul curei. La prânz, alege una din mâncărurile prezentate mai jos. Cantităţile sunt pentru două porţii, astfel încât să găteşti o dată şi să ai mâncare pentru toată ziua. De-a lungul zilei bea când îţi este sete suc de struguri amestecat cu apă minerală rece şi mănâncă atâtea porţii de struguri câte doreşti.

Prima zi (pentru 2 porţii, dimineaţa şi seara)

Piept de pui cu struguri negri
â–º 400 g struguri negri
â–º 250 g piept de pui
â–º ulei de măsline
â–º sare, piper.

Strugurii se spală, se taie în jumătate şi se călesc cu puţin ulei de măsline. Pieptul de pui se taie fâşii, se sărează, se piperează şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă strugurii şi se lasă la foc câteva minute. Se mănâncă cu o felie de pâine neagră.

A doua zi (pentru 2 porţii, dimineaţa şi seara)

File de peşte cu varză acră
â–º o ceapă
â–º 2 linguriţe de unt
â–º 400 g varză acră
â–º 150 g struguri albi
â–º zeama de la o jumătate de lămâie
â–º 200 g file de peşte
â–º o foaie de dafin
â–º cimbru
â–º 2 linguri de făină

Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă varza acră tocată mărunt, foaia de dafin, cimbrul şi 250 ml apă. Se lasă să fiarbă. Strugurii se spală, se taie în două şi se curăţă de sâmburi. Se amestecă cu varza şi se mai lasă 5 minute pe foc. Peştele se sărează, se piperează şi se stropeşte cu zeama de lămâie. Se dă prin făină şi se prăjeşte în unt.

A treia zi (pentru 2 porţii, dimineaţa şi seara)

Orez cu morcovi şi struguri
â–º 200 g orez
â–º 2 morcovi
â–º 250 g struguri
â–º o linguriţă ulei de măsline
â–º sare, piper
â–º mărar

Orezul se fierbe în apă cu sare, apoi se spală şi se lasă la scurs. Se amestecă cu mărarul  tăiat şi se condimentează după gust. Deasupra se toarnă linguriţa de ulei. Morcovii se dau pe răzătoarea mică şi se amestecă cu strugurii spălaţi şi tăiaţi în două. Se servesc împreună.

Bucură-te de beneficiile strugurilor şi între mese

Salată de struguri

Între mese, poţi să-ţi prepari o salată de struguri. Pune într-un castron 400 g struguri negri tăiaţi în jumătate. Curăţă un măr de coajă şi de seminţe şi taie-l felii. Amestecă 4 linguri de zeamă de lămâie cu o linguriţă de scorţişoară şi 2 linguri de miere. Adaugă 80 ml de apă, amestecă bine şi toarnă peste fructe. Poţi orna salata cu mentă proaspătă.

Cocktail de struguri 

Pe lângă apa pe care trebuie să o bei  în fiecare zi, încearcă şi această băutură delicioasă, care accelerează ritmul dietei. Amestecă 200 ml suc de morcovi, 125 ml suc de struguri, 30 ml suc de ţelină, o linguriţă de miere. Adaugă zeama de la o lămâie şi bea imediat.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter