Dietă cu struguri

De Unica.ro, pe

SLĂBEŞTI 1,5 kg în 3 zile! Încearcă şi tu dieta cu struguri şi convinge-te de puterea acestor fructe.
Poate că adevărul se află în vin, după cum spune proverbul vechilor greci – „In vino veritas”. Secretul unei siluete frumoase stă însă ascuns în boabele suculente ale strugurilor.

Mai uşoară în trei zile

Dieta cu struguri se bazează pe principiul activării metabolismului de ardere a grăsimilor, cu ajutorul substanţelor conţinute de struguri. Aceştia asigură o bună hidratare a organismului, iar conţinutul ridicat de zaharuri potoleşte foamea rapid. Strugurii trebuie mâncaţi lent, pentru ca senzaţia de saţietate să se instaleze cât mai repede. Gustările dintre mese menţin glicemia la un nivel constant şi astfel nu este întrerupt procesul de ardere a grăsimilor. Este important să respecţi întocmai planul de dietă, pentru ca aceasta să fie eficientă.
Prima zi
Mic dejun
â–º 4 felii de pâine neagră
â–º 100 g brânză de vaci
â–º 200 g struguri
După preferinţă, brânza de vaci poate fi amestecată cu puţină scorţişoară – are un gust bun şi stimulează arderea grăsimilor.
Prânz
â–º 250 g piept de pui
â–º o lingură de ulei de măsline
â–º sare, piper
â–º 150 g struguri
â–º 50 g brânză de vaci
â–º 100 g iaurt
â–º 2 linguri de lapte
Pieptul de pui se condimentează şi se prăjeşte în ulei. Brânza de vaci se amestecă cu iaurtul şi laptele, se sărează, se piperează şi se serveşte ca garnitură la pieptul de pui, împreună cu strugurii curăţaţi.
Cină
â–º 400 g varză â–º 200 g struguri
â–º 250 g file de peşte â–º o lingură de unt â–º Sare, piper, vegeta
Varza se dă pe răzătoare şi se căleşte circa 20 de minute. Strugurii se spală, se taie în jumă-tate şi se adaugă peste varză. Se mai lasă la foc 5 minute. Peştele se condimentează şi se prăjeşte în unt.
Gustări
Poţi combate foamea cu 3-4 porţii de struguri pe zi, fără a depăşi însă 500 g. Mustul te poate ajuta şi el la slăbit. Poţi bea până la un litru de must pe zi.
Fă mişcare zilnic!
Fă-ţi un obicei din a face mişcare câte jumătate de oră în fiecare zi. Alege fie un sport uşor, fie o activitate care îţi face plăcere şi te solicită fizic, cum ar fi grădinăritul. În acest mod vei arde caloriile acumulate în ziua respectivă şi corpul va începe să consume din pernuţele de grăsime de care vrei să scapi.
A doua zi
Mic dejun
â–º 400 g de struguri
â–º 4 linguri fulgi de porumb
â–º 2 linguri de miere
â–º 300 g de iaurt.
Strugurii se spală şi se pun în două castronaşe. Mierea se încălzeşte puţin şi se amestecă cu iaurtul, apoi se toarnă peste struguri.
Prânz
â–º 300 g salată
â–º 200 g struguri
â–º 2 linguri de alune
â–º 2 linguri de oţet
â–º sare, piper
â–º o linguriţă de muştar
â–º o lingură de ulei de măsline
Salata se curăţă, se spală şi se rupe într-un castron. Strugurii se spală şi se taie în jumătăţi. Alunele se prăjesc puţin într-o tigaie, fără grăsime. Se amestecă toate şi se pun în două farfurii. Oţetul se amestecă cu o lingură de apă, sare, piper, muştar şi, la final, uleiul. Amestecul se toarnă peste salată. Se poate mânca cu o felie de pâine neagră.
Cină
â–º 200 g struguri
â–º 2 mere
â–º 100 g pepene galben
â–º 100 g iaurt
Fructele se spală, se taie mărunt şi se amestecă. Deasupra se adaugă iaurtul.
A treia zi
Mic dejun
â–º 100 g cereale
â–º 150 g iaurt
â–º 2 linguriţe de miere
â–º 300 g struguri
Cerealele se pun în două boluri. Se adaugă iaurtul îndulcit cu miere. Strugurii se spală şi se amestecă cu iaurtul şi cerealele.
Prânz
â–º o ceapă
â–º o linguriţă de ulei
â–º 100 g de orez
â–º boia, vegeta
â–º 100 g mazăre
â–º 100 g struguri
â–º sare, piper
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Se adaugă orezul şi se prăjeşte puţin. Se condimentează cu boia şi vegeta. Se adaugă 200 ml de apă şi se fierbe 20 de minute. După ce se adaugă mazărea şi strugurii, se mai lasă 5 minute la foc. Se condimentează cu sare şi piper.
Cină
â–º 2 şniţele de porc
â–º o ceapă
â–º 300 g struguri
â–º 2 linguriţe ulei
Ceapa se căleşte, apoi se adaugă şniţelele şi 100 ml de apă. Se lasă carnea la foc până se face, apoi se adaugă strugurii tăiaţi pe jumătate. Ca garnitură, se pot mânca 200 g de cartofi fierţi în coajă.
Virtuţile strugurilor
Strugurii conţin vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP şi K, dar şi săruri minerale ca potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, mangan, siliciu. Ele au efect diuretic şi sunt eficace în boli ca reumatismul şi guta, ca şi în unele boli de piele. Strugurii stimulează digestia şi elimină toxinele din organism. Sărurile de mangan stimulează metabolismul grăsimilor şi al zaharurilor. Influenţează benefic funcţiile renale şi hepatice. Scăderea în greutate cu ajutorul curei cu struguri se explică mai ales prin prezenţa sărurilor de crom în zeama strugurilor. Acţiunea diuretică este de ajutor celora care suferă cu rinichii. Ajută în cazuri de activitate intelectuală intensă. Pentru dezintoxincare se recomandă a se bea trei pahare de must de struguri în fiecare zi, între mese.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter