Dietă de vară cu salate uşoare

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 23 iunie 2021, 15:34

E vară, e cald, e frumos… Dacă ar dispărea şi grăsimea din talie, te-ai bucura şi mai mult. Acum e momentul să încerci dieta cu salate de vară. Slăbeşti uşor şi fără multă bătaie de cap.
Odată cu venirea căldurii creşte şi pofta de a mânca legume şi salate proaspete. Acestea au atuul caloriilor puţine şi al gustului nemaipomenit. În plus, primeşti şi „binecuvântarea” nutriţioniştilor, pentru că salatele conţin vitamine şi minerale din plin.

Principiul dietei

Salatele oferă corpului toate elementele de care acesta are nevoie pentru a slăbi, pentru a se menţine şi a fi în formă. Timp de patru zile, bucură-te de câte două porţii de salată pe zi şi de gustările constând în fructe proaspete. Mai sunt permise două-trei felii de pâine neagră, pe care poţi întinde puţină brânză de vaci. Nu da nici o şansă senzaţiei de sete! Bea ceaiuri, sucuri de fructe şi apă minerală.

Prima zi

Ingrediente: 200 g salată verde, o jumătate de ceapă, o jumătate de căţel de usturoi, două linguri de oţet, două linguri de ulei de măsline, sare, piper, 30 g de parmezan, 40 g de şuncă.

Preparare

Salata se spală, se lasă să se scurgă şi se rupe. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Usturoiul se curăţă şi se pisează. Într-un castron se pune salata şi ceapa. Usturoiul se amestecă cu oţetul şi uleiul de măsline. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă peste salată. Se amestecă apoi cu parmezan şi şunca tăiată fâşii.

A doua zi

Ingrediente:100 g varză, o jumătate de ceapă, o roşie, un castravete, un ardei gras, două ouă fierte tari, mărar, 200 g de smântână, o linguriţă de muştar, un căţel de usturoi, sare şi piper alb.

Preparare

Varza se toacă mărunt sau se dă pe răzătoare. Ceapa se curăţă şi se taie rondele. Roşia şi castravetele se spală şi se taie felii. Ardeiul gras se spală, se curăţă de seminţe şi se taie felii, pe lung. Se amestecă toate legumele într-un castron.
Ouăle se curăţă şi se taie felii, după care se adaugă la salată, fără a se sfărâma şi se ornează cu pătrunjel. Dressingul se poate face din smântână, muştar, usturoi, sare şi piper alb. Se toarnă peste salată chiar înainte de a fi servită.

A treia zi

Ingrediente: o legătură de ceapă verde, 150 g de salată verde, 150 g cârnat, o ceapă mică, jumătate de ardei gras, o jumătate de linguriţă de vegeta, două linguri oţet, o linguriţă de miere, o linguriţă de muştar şi una de ulei, sare, piper negru şi o lingură de susan.

Preparare

Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Salata se spală şi se lasă să se scurgă. Se rupe apoi şi se pune într-un castron. Cârnatul se taie mărunt şi se prăjeşte puţin în ulei. Ardeiul gras se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în fâşii. Dressingul se face din oţet, miere, muştar, vegeta, sare şi piper. Pe deasupra se presară susan.

A patra zi

Ingrediente: două salate verzi, două roşii, jumătate de ardei gras, două cepe medii, 200 g porumb din conservă, 200 g file de peşte, o lingură de ulei, 75 g de iaurt, sare, piper, jumătate de linguriţă de zahăr, zeamă de lămâie.

Preparare

Salata se curăţă, se spală, se lasă să se scurgă şi se rupe mărunt. Roşiile se spală, se curăţă şi se taie felii. Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi se taie fâşii. Cepele se curăţă, se spală şi se taie rondele. Porumbul se scurge de zeamă, se clăteşte şi se lasă la scurs puţin. Peştele se taie cubuleţe şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă iaurtul, sarea, piperul, zahărul, zeama de lămâie şi se amestecă cu salata.

Gustarea dintre mese. Fructele de sezon sunt cele mai indicate pentru gustările dintre mese.
Cireşele neutralizează grăsimile în intestin, astfel încât acestea să nu ajungă în sânge. Zmeura conţine vitamina C, care arde grăsimile, şi vitamina A, bună pentru piele, păr şi unghii. Agrişele sunt bogate în fibre, care ajută la eliminarea apei şi întărirea musculaturii. Caisele şi piersicile stimulează metabolismul
şi dau o stare de bună dispoziţie.

  • Vezi mai multe retete de salate de vara, ideale pentru orice amator de gusturi fresh!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter