Dieta cu cartofi și iaurt. Slăbești rapid în 3 zile, fără să îți fie foame!

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Joi, 22 septembrie 2022, 10:34

Profită de cartofii noi care apar primăvara în piețe și ține dieta cu cartofi și iaurt. Slăbești rapid cel puțin 5 kilograme, fără să simți foamea sau nevoia de a mânca tot felul de gustări dulci. Dieta cu cartofi și iaurt este restrictivă, dar este foarte eficientă.

Cuprins

Cine poate ține o monodietă rapidă poate alege dieta cu cartofi și iaurt, care te scapă de 5 kilograme în trei zile. Este una dintre cele mai simple diete de slăbit, foarte ieftină și destul de ușor de suportat.

Dacă ești ambițioasă, dacă te poți mulțumi doar cu iaurt și cartofi câteva zile și vrei să scapi de câteva kilograme acumulate peste iarnă, această dietă este o alegere ușoară. Trebuie, însă, să fii sigură că nu ai probleme de sănătate care se pot agrava dacă urmezi o dietă atât de restrictivă.

Ce beneficii are dieta cu cartofi și iaurt

Această dietă trebuie ținută cel puțin 3 zile sau chiar 5 zile pentru a fi eficientă. Ține cont de faptul că nu ai voie să mănânci decât cartofi și iaurt. De aceea, câteva zile organismul tău va fi privat de alți nutrienți esențiali, de vitamine și proteine, dar va fi obligat să consume din rezervele de grăsime și glucide pe care le-a acumulat.

Ce beneficii au cartofii

Cu toate acestea, dieta cu cartofi și iaurt are anumite beneficii și este o dietă de scurtă durată, care poate fi suportată ușor. Cartofii îngrașă doar dacă sunt prăjiți. De aceea, în această dietă, cartofii trebuie gătiți doar la cuptor, la aburi și prin fierbere.

Pentru a varia gustul cartofilor, este bine să iei mai multe soiuri. Spre exemplu, cartofii roșii sunt mult mai gustoși decât cei albi. De asemenea, cartofii speciali pentru salată, cu o pulpă galben-portocalie, sunt și ei foarte gustoși, chiar dacă sunt pregătiți foarte simplu prin fierbere. Iar, dacă ții această dietă primăvara, cartofii noi sunt un adevărat deliciu, indiferent de soiul lor.

Cartofii sunt surse foarte bune de fibre vegetale benefice digestiei, aduc un aport esențial de potasiu, fier, magneziu și calciu.

Cartofii conțin și un procent important de vitamina C și vitamina B6, dar pentru a beneficia de aceste vitamine ei trebuie feliați subțire și gătiți rapid la abur, deoarece dacă sunt fierți și copți la temperaturi prea mari, aceste vitamine se distrug complet.    

Ce beneficii are iaurtul

iaurt shutterstock

Iaurtul este unul dintre cele mai sănătoase alimente, gustos, ieftin și plin de vitamine și acizi esențiali. Iaurtul nu doar că ajută digestia, dar este benefic pentru creier, pentru inimă, pentru oase și dinți, pentru suplețea mușchilor și hidratarea pielii.

Iaurtul este un aliment complex, bogat în proteine, săruri minerale și grăsimi bune, te hidratează și îți conferă energie, iaurtul fiind un tonic excelent pentru organism.

Află mai multe despre beneficiile iaurtului!

Pentru a varia dieta cu cartofi și iaurt, este bine să consumi mai multe tipuri de iaurt recomandate în diete. Pe lângă iaurtul semidegresat din lapte de vacă, este bine să bei iaurt din lapte de capră, iaurt grecesc și chefir.

Contraindicații pentru dieta cu iaurt și cartofi

Ține cont de faptul că este o dietă restrictivă, în care organismul este privat de proteine, grăsimi și zaharuri și de vitamine esențiale. De aceea, ea nu este deloc recomandată persoanelor care au probleme cronice de sănătate sau diverse probleme medicale și se află sub tratament.

Persoanele care suferă de următoarele boli trebuie să evite dietele restrictive:

  • Hipertensiune
  • Diabet
  • Boli coronariene
  • Boli de ficat
  • Afecțiuni cardiovasculare
  • Boli de piele
  • Cancer sau tumori benigne

Dieta cu cartofi și iaurt. Meniul pe zile

cartofii fierți cu un strop de sare sunt indicați dacă ai diaree

Dieta se poate ține timp de 3 zile, dar se mai poate prelungi încă două zile în cazul în care te simți bine, nu ai probleme cu tensiunea și amețelile și simți că poți pierde câteva kilograme în plus.

Se recomandă să se consume doar cartofi fierți sau copți și iaurturi. Se acceptă apă, ceai neîndulcit, câteva fructe și salate de verdețuri.

Nu se acceptă deloc alte alimente consistente, chiar dacă sunt dietetice.

Ziua 1

Mic dejun: un cartof fiert în coajă şi un pahar de chefir, un măr

Prânz: 2 cartofi fierţi, pasați, presărați cu sare și pătrunjel și un pahar de iaurt grecesc

Cină: 2 pahare de iaurt de capră

Ziua 2

Mic dejun: Un pahar de chefir, o pară

Prânz: 2 cartofi copți, o salată făcută din salată verde, cu ceapă verde și pătrunjel, şi un pahar de iaurt de capră

Cină: Un cartof fiert şi un pahar de iaurt grecesc

Ziua 3

Mic dejun: Un cartof fiert presărat cu pătrunjel, un grepfruit

Prânz: Doi cartofi copți, presărați cu pătrunjel și ceapă verde şi un pahar de chefir

Cină: Un pahar de iaurt grecesc

Sfaturi utile

Amidonul din cartofi, proteinele și probioticele din iaurt sunt suficiente să te protejeze de foame timp de 3 zile. Trebuie să reziști tentației de a lua și alte gustări!

O porție de iaurt nu ar trebuie să depășească 200 ml.

Este recomandat să folosești foarte puțină sare sau chiar deloc.

Cartofii sunt mult mai gustoși fierți în coajă, decât decojiți.

Pătrunjelul îți asigură un aport necesar de vitamina C și alte vitamine esențiale și poate fi folosit în orice cantitate dorești.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter