Dieta rapidă cu rosii – slăbeşti 2,5 kilograme în 5 zile

De Unica.ro, pe

Roşiile sunt ideale pentru slăbit: sunt sărace în calorii şi curăţă organismul de substanţele toxice. Cu noua dietă cu roşii organismul tău va primi zilnic doar 1000 de calorii şi, în acelaşi timp, o cantitate suficientă din vitaminele A, B, C şi E.

-2.5 kg în 5 zile GARANTAT

Propuneri de mic dejun

O felie subţire de pâine neagră, o linguriţă de margarină şi 40 g caşcaval, alâturi de o ro[ie şi o ceaşcă de cafea cu lapte…

…sau 50 g afine, o piersica, 100 g struguri, un mar tâiat mărunt şi 75 g iaurt cu conţinut scăzut în grăsimi…
…saul200 g afine, 100 g cereale neîndulcite, 75 g iaurt (0,1% grăsime).

Prânz

Pentru masa de prânz se fierb 250 g paste. Se lasă să se răcească [i se pun la frigider. Acestea trebuie să îţi ajungă pentru cinci mese.

Ziua 1

Prânz:

â–ºSalată italienească  300 kcal

Un sfert de căpăţână de usturoi se curăţă, se taie mărunt si se prăjeşte într-o lingură de ulei de măsline. Se adaugă 5 linguri de apă, jumătate de linguriţă de vegeta, două linguri de zeamă de lămâie, sare şi piper. Se ia din frigider o porţie din pastele fierte (50 g), peste care se toarnă sosul preparat, 3 roşii de mărime medie se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe. Un pepene galben (300 g) se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie mărunt, după care se amestecă toate şi se condimentează după gust.

â–º Gustare între mese:

Salată de roşii 90 kcal

Două roşii de mărime medie se curăţă, se taie mărunt şi se ames-
tecă cu o linguriţă ulei, sare, piper, o ceapă mică şi busuioc mărunţit, Salata se serveşte cu o felie de pâine prăjită.

â–ºCină:

Spanac cu paste 278 kcal

Se curăţă 500 g spanac şi se opăreşte în apă clocotită. Se scurge de apă şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se amestecă cu două roşii tăiate cubuleţe şi o porţie de paste fierte (50 g). Se pun toate într-o cratiţă, se rade deasupra caşcaval (10 g) şi se dau în cuptorul încins timp de 10 minute.

Ziua 2

â–º Prânz:

Sandviş cu pui şi roşii 278 kcal

100 g piept de pui se prăjeşte într-o tigaie cu o lingură de ulei cca, 8 minute. Se condimentează şi se lasă să se răcească. Se ia o chiflă (55 g), se înjumătăţeşte, se unge cu margarină, între felii se aşază pieptul de pui, o roşie tăiată felii subţiri şi câteva frunze de pătrunjel proaspăt.

â–º Gustare între mese:

Pepene galben 90 kcal

300 g pepene galben se taie mărunt,

â–º Cină:

Supă de roşii  344 kcal

O ceapă şi o jumătate de căpătână de usturoi se taie foarte mărunt şi se călesc înăbuşit cu o lingură e ulei. Peste ele   se adaugă o cutie  de roşii tăiate cuburi (425 g). Se condimentează cu sare, piper, o linguriţă de miere, jumătate de linguriţă de vegeta şi busuioc şi se lasă la fiert, adăugându-se apoi şi o porţie din pastele fierte în prima zi a dietei.

Ziua 3

â–º Prânz:
Salată de legume cu iaurt 375 kcal
Se face un amestec din 75 g iaurt, puţin usturoi tăiat mărunt, sare, piper şi o ceapă mică, tăiată rondele.În acest amestec se adaugă o porţie de paste. Se iau 100 g roşii, un dovlecel (100 g) şi un ardei gras, se curăţă şi se taie mărunt. Dovlecelul şi ardeiul se prăjesc într- o lingură de ulei şi se condimentează, apoi se pun peste paste împreună cu roşiile şi 20 g caşcaval.
â–º Gustare între mese:

Băutură de afine 100 kcal

200 ml lapte (1,5% grăsime), 75 g afine, 2 linguri de zeamă de lămâie şi o linguriţă de miere se amestecă cu mixerul şi se consumă imediat.

â–º Cină:

Roşii cu ciuperci 290 kcal

Se iau trei roşii de mărime medie şi 100 g ciuperci şi se taie mărunt. Se amestecă cu o porţie de paste de la frigider, o ceapă tăiată mărunt şi o felie de caşcaval mărunţită şi se pun la foc într-o tigaie. Separat se amestecă un ou, 3 linguri de
lapte, sare, piper şi puţin cimbru şi se toarnă peste ingrediente. Se lasă puţin la prăjit.

Ziua 4

â–º Prânz:

Vişine cu vanilie 340 kcal

Se amestecă 300 g vişine din compot cu un praf de scorţişoară. Într-o oală cu 250 ml de lapte şi un plic de zahăr vanilat se pun 30 g paste şi se lasă la fiert 10 minute. Se amestecă cu vişinele şi se consumă rece sau cald.

â–º Gustare între mese:

Castraveţi

Se curăţă 300 g castraveţi, se dau pe răzătoare si se amestecă cu două linguri de brânză de vaci, sare si piper si un sfert de căpăţână de usturoi zdrobit. Amestecul se serveste cu o felie de pâine prăjită.

â–º Cină:

Paste cu sos de roşii

Se iau doi morcovi (150 g), se curăţă, se taie rondele si se lasă la înăbusit într-o lingură de ulei de măsline. Se adaugă 100 ml apă si o linguriţă de vegeta si se lasă la fiert 5 minute. Patru rosii (300 g) se curăţă de coajă, se taie cubuleţe si se pun si ele peste morcovi, lăsându-se la fiert încă 10 minute. Se condimentează cu busuioc si se pisează totul până devine o pastă. Separat se fierb 50 g de spaghete. Jumătate se păstrează pentru ziua următoare, iar jumătate se servesc împreună cu sosul.

Ziua 5

â–º Prânz:

Sandviş cu roşii şi salată 300 kcal

Se prăjesc două felii de pâine neagră si se ung cu margarină. O rosie mare se taie felii si se pune pe pâine, împreună cu 30 g cascaval si două frunze de salată verde. Se sărează si se piperează după gust.

â–º Gustare între mese:

Brânză de vaci cu piersici 80 kcal

Se ia o piersică, se scoate sâmburele, se taie cubuleţe si se amestecă cu două linguri de brânză dulce de vaci.

â–º Cină:

Mâncărică de legume 344 kcal

Se iau 75 g mazăre verde, un ardei gras tăiat mărunt si 50 g ciuperci si se înăbusesc toate într-o tigaie cu o lingură de ulei. Peste ele se adaugă o porţie de spaghete gata fierte (din ziua trecută) si două rosii mici, tăiate cubuleţe. Separat se face un sos din trei linguri de lapte, un ou, sare, piper si 5 g parmezan, care se adaugă peste restul ingredientelor si se lasă la foc mic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter