Dietă: Cum te pregăteşti pentru o cură de slăbire reuşită

De Erika Chivu, pe

Începi în fiecare zi de luni o nouă dietă? Ei bine, cea pe care o vei începe mâine va fi în sfârşit reuşită pentru că te vei pregăti cum se cuvine. Iată ce trebuie să faci.

1. Fă curat în frigider

E greu să te ţii de dietă când ai frigiderul plin cu dulciuri, mezeluri sau alte alimente pline de calorii. Dacă ştii că nu te poţi abţine, e mai bine să nu ai tentaţii în casă. Aşa că începe chiar acum să strângi tot ce nu îşi are locul în casă unei femei suple: pâine albă, paste, dulciuri, dulceţuri, produse de patiserie, etc.

2. Mergi la cumpărături

Pe de altă parte, e important să ai în casă acele alimente sănătoase pe care le poţi mânca fără probleme. Altfel, atunci când îţi e foame vei da fuga la primul magazin întâlnit şi nu se ştie ce vei cumpăra… Mergi imediat la supermarket şi ai grijă să pui în coş peşte, carne slabă, iaurturi, ouă, pâine neagră, brânză de vaci, ulei de măsline extravirgin, avocado şi multe legume.

3. Stabileşte-ţi un scop precis şi o recompensă

Stabileşte cât vrei să slăbeşti şi în cât timp, dar ai grijă ca scopul tău să fie realist. Poate fi legat de cântar sau, şi mai bine, de performanţele sportive. De exemplu, în loc să spui „voi slăbi 5 kilograme în 3 săptămâni” decide că „voi alerga 30 de minute fără să mă opresc în 3 săptămâni”. Astfel, nu rişti să faci o obsesie pentru cântar, iar antrenamentele de jogging sunt foarte utile pentru slăbit. Nu uita să stabileşti şi recompense, dar care să nu constea în mâncare, ci în alte lucruri precum vacanţe sau cosmetice.

4. Gândeşte altfel

Nu mai privi dieta ca pe o tortură, ci ca pe o ocazie de a te simţi mai bine în pielea ta. Dacă asociezi cura de slăbire cu lucruri negative ca foamea vei renunţa la ea imediat ce ai o zi mai grea. De asemenea, nu te gândi la dulciurile şi pastele pe care le scoţi din dietă, ci le fructele delicioase şi la peştele pe care le introduci. Vei vedea că dacă îţi mănânci toate porţiile de alimente sănătoase pur şi simplu nu mai e loc pentru cele care îngraşă.

5. Cere ajutorul celor din jur

Anunţă-i pe cei din familie, dar şi pe colegi, că ţii o dietă, că eşti decisă să slăbeşti şi că e foarte important pentru tine. Astfel vor înţelege că nu e doar un moft şi nu mai există riscul să te îmbie cu prăjituri de câte ori te văd.

6. Găseşte-ţi un partener de dietă

Studiile au arătat că cei care au un partener de dietă slăbesc mai uşor. Vă puteţi întâlni periodic pentru a schimba impresii şi pentru a vă „da socoteală” unul altuia pentru eventualele greşeli. E important să ştii că cineva te înţelege.
Foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter