Dietă: Greşeli care nu îţi sabotează cura de slăbire

De Erika Chivu, pe

Ţii o dietă de ceva timp, dar în ciuda eforturilor tale, kilogramele nu dispar. Nu eşti singura. Multe femei fac mici greşeli care au efecte mari asupra siluetei. Iată care sunt ele.

1. Nu te odihneşti suficient

În ciuda miturilor oboseala şi nopţile pierdute nu te ajută să slăbeşti, ci din contră, îngraşă. Lipsa de somn îţi dă peste cap hormonii ce controlează foamea şi saţietatea astfel că atunci când dormi numai patru ore pe noapte consumi cu aproximativ 300 de calorii mai mult decât într-o zi obişnuită.
Sfat: trebuie să dormi cel puţin şapte ore pe noapte şi aici vorbim de un somn de calitate, în urma căruia să te simţi odihnită şi plină de energie.

2. Nu faci sport

Da, alimentaţia este importantă în cura de slăbire, dar fără sport e foarte greu să slăbeşti. Activitatea fizică te ajută să consumi excesul de calorii şi, dacă faci suficient sport, începi să arzi din stratul de grăsime.
Sfat: ai nevoie de cel puţin 30 de minute de exerciţii moderate în fiecare zi sau cel puţin 10 minute de exerciţii intense. Ca să te poţi ţine de sport, alege o activitate plăcută, dar care să îţi ridice pulsul – bicicletă, jogging, înot, etc.

3. Nu consumi suficiente proteine

Proteinele contribuie la echilibrul hormonal, la arderea grăsimilor şi faţă de carbohidraţi, îţi asigură o senzaţie de saţietate de mai lungă durată. Sunt utile în special la micul dejun – înlocuieşte bolul cu cereale de dimineaţă cu două ouă fierte şi o bucată de brânză slabă şi slăbeşti mult mai repede.
Sfat: consumă proteine la fiecare masă. Acestea se găsesc în carne slabă, peşte, ouă, lactate, alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică.

4. Nu bei suficientă apă

Probabil ai auzit de multe ori cât de importantă e apa în dietă. Şi chiar este. Pe lângă faptul că detoxifiază organismul, apa te ajută să previi foamea şi poftele – pofta este deseori semn de deshidratare – îmbunătăţeşte metabolismul şi te face să arzi mai multe calorii.
Sfat: bea zilnic doi sau trei litri de apă.

5. Bei sucuri

Şi caloriile provenite din lichide conteaz la fel de mult. Ba chiar sunt mai periculoase pentru că nu îţi oferă senzaţia de saţietate pe care ţi-o oferă alimentele solide. Chiar şi sucurile 100% naturale, făcute în casă sunt contraindicate fiindcă au calorii provenite din fructoză – zahărul din fructe.
Sfat: sucurile nu sunt deloc necesare. Ai la îndemână un lichid care îţi potoleşte setea fără nicio calorie – apa.

6. Înlocuieşti masa cu shake-uri sau batoane dietetice

Pe lângă faptul că au, de obicei, tot atâtea calorii ca şi o masă normală, aceste produse nu îţi dau aceeaşi senzaţie de saţietate ca o bucată de peşte cu legume, de exemplu. Drept urmare, la următoarea masă îţi e foame şi mănânci mai mult decât ar trebui.
Sfat: mizează pe o alimentaţie sănătoasă, moderat hipo-calorică şi un program de exerciţii. Sunt cele mai sigure metode de a slăbi.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter