Alimente bio pe care trebuie să le cumperi

De Unica.ro, pe

Pesticidele care poluează mediul înconjurător ne otrăvesc şi corpurile. Vezi ce alimente bio trebuie să consumi!
Pesticidele utilizate în mod obişnuit, cum ar fi organocloridele, sunt stocate în celulele noastre adipoase, iar în momentul în care ardem grăsime, ele se varsă practic în sânge, perturbând astfel fluxul sanguin şi riscând să ne intoxicăm foarte grav. De asemenea, aceste toxine contribuie la creşterea în greutate şi la împiedicarea procesului de transformare a energiei din alimente în combustibil.

Alimentele organice au grijă atât de corpul tău cât şi de mediul înconjurător. Acestea sunt produse fără utilizarea pesticidelor, petrolului,nămolului de epurare ca îngrăşământ, bioingineriei sau radiaţiilor ionizante. Produsele animale precum carnea,ouăle şi produsele lactate provin de la animale care sunt hrănite 100% cu furaje ecologice şi crescute fără antibiotice sau hormoni de creştere.
„Alimentele organice costă puţin mai mult decât cele obişnuite, dar preţul pe care trebuie să-l plătim în momentul în care ne îmbolnăvim este mult mai mare”, spune nutriţionistul Cristian Vlad.

Alimente bio care nu trebuie să-ţi lipsească

1. Fructe (cele care nu sunt organice au o concentraţie mare de pesticide): roşii, mere, cireşe, struguri, nectarine, piersici, pere, zmeură, căpşuni, avocado, banane, afine, pepene, grapefruit, ananas, kiwi, papaya, prune, lămâi, mango, portocale, mandarine;

2. Legume (cele care nu sunt organice au o concentraţie mare de pesticide): ardei iute, morcovi, ţelină, castraveţi, fasole verde, salată verde, cartofi, spanac, sparanghel,varză, conopidă, broccoli, vinete, ceapă, bame, mazăre, ciuperci, ridichi, porumb dulce;

3. Miere (cea care nu esteorganică poate proveni de la albine hrănite cu siropuri şi tratate cu antibiotice sau poate conţine „E-uri” periculoase, conservanţi, îndulcitori şi coloranţi);

4. Lapte, carne, ouă (cele care nu suntorganice au o concentraţie mare de antibiotice şi hormoni de creştere);

5. Peşte (cei care nu sunt organici au o concentraţie mare de toxine şi metale grele): peşti mici, hering, anşoa, sardine, macrou, somon, cod.

Dar ţine minte, doar pentru că un aliment este ecologic nu înseamnă neapărat că este şi sănătos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter