Dieta fără carbohidraţi – cum slăbeşti fără foame

De Erika Chivu, pe

Dieta fără carbohidraţi este uşor de ţinut pentru că nu suferi de foame, dar foarte eficientă, mai ales dacă este combinată cu sportul.

Ce este dieta fără carbohidraţi

Acest regim alimentar exclude alimentele care conţin carbohidraţi şi îţi permite să mănânci pe săturate alimente bogate în proteine şi grăsimi. Nu trebuie să reduci drastic numărul de calorii şi nici să iei pastile sau prafuri minune.

Cum funcţionează dieta fără carbohidraţi

Carbohidraţii sunt principala sursă de energie a organismului, fie că provin din pâine, cartofi sau ciocolată. Odată pătrunşi în organism ei sunt transformaţi în zahăr, care este cea mai accesibilă sursă de energie pentru corpul tău. Dacă această energie nu este consumată în întregime, excesul se depune.
Atunci când excluzi din dietă carbohidraţii, organismul tău va fi nevoit să-şi extragă energia din altă parte, adică din stratul de grăsime.

Cum ţii dieta fără carbohidraţi

E foarte simplu! Trebuie să mănânci doar alimentele permise, cele fără carbohidraţi. Nu trebuie să numeri calorii, să cântăreşti mâncarea, etc. Doar să ai grijă ca fiecare masă să conţină doar mâncărurile permise.

Ce ai voie să mănânci – alimente fără carbohidraţi

• Carne de orice fel
• Lactate – iaurt natural, brânză, chefir, etc
• Legume – roşii, castraveţi, varză, dar nu cartofi
Pare puţin, dar combinaţiile sunt fără limită. La o masă poţi mânca pui cu salată de varză, la brânză cu roşii, salată de legume cu friptură la cuptor, etc. Iar când ai nevoie de o gustare rapidă poţi încerca un iaurt, chefir sau câteva legume.

Ce NU ai voie să mănânci – alimente care conţin carbohidraţi

• Fructe
• Legume amidonoase şi leguminoase – cartofi, fasole, mazăre, etc.
• Lapte
• Orice e făcut din cereale – pâine, paste, produse de patiserie. Pâine integrală este şi ea interzisă.
• Dulciuri de orice fel – biscuiţi, ciocolată, bomboane, etc.
• Zahăr, miere, fructoză.

Cât durează dieta

Poate dura atât cât vrei sau până obţii rezultatele dorite. După ce ajungi la greutatea ideală, poţi să reintroduci în dieta ta unele alimente cu conţinut de carbohidraţi, dar în cantităţi mici – fructe, pâine integrală, orez brun, câte o linguriţă de zahăr în cafea.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter