4 diete de detoxifiere pentru toamna aceasta

De Erika Chivu, pe

Toamna este una din acele perioade ale anului când o cură de detoxifiere este bine venită. Iată 4 astfel de diete pe care le poţi încerca şi tu…
… singura condiţie fiind să nu ai probleme medicale.

Master Cleanse sau dieta cu limonadă

Este o dietă foarte dură, dar pe care o ţin multe vedete de la Hollywood şi dacă ne luăm după ele este şi mai mult decât eficientă.

Dieta se ţine timp de cel puţin 4-5 zile şi constă în înlocuirea alimentelor cu o limonadă specială: într-un pahar mare pui 300 grame de apă plată, 2 linguriţe cu sirop de arţar organic tip B (se găseşte la magazinele bio), 2 linguriţe suc de lămâie proaspăt stors şi un praf de boia iute. Această băutură va fi singura ta hrană pe parcursul dietei. Dacă este nevoie mai poţi consuma un ceai laxativ, fără zahăr.

Dieta cu alimente crude

Fiind o cură de detoxifiere mai blândă, se poate ţine un timp mai îndelungat, iar efectele se simt. Dieta îţi cere să consumi doar alimente crude, neprocesate: legume, fructe, nuci, alune, seminţe încolţite. De preferat ar fi să alegi variante organice ca să te asiguri că alimentaţia ta este complet lipsită de toxine. Ca băuturi sunt permise apa plată, ceaiul, sucurile de fructe şi legume proaspăt stoarse.

Înfometarea controlată

Este o metodă de detoxifiere şi slăbire care imită modul de alimentaţie al omului preistoric. Conform celor care promovează dieta, corpul uman este făcut să treacă prin perioade scurte de înfometare, urmate de mese copioase – aşa se hrăneau primii oameni.

Dieta îţi cere să iei mese normale până la orele 18:00, după care nu vei mai mânca nimic până la orele 18:00 ale zilei următoare. Se alternează zilele de dietă cu cele de mâncat normal. Cele 24 de ore de înfometare ajută şi la slăbit, şi la detoxifiere cu condiţia ca în restul timpului să mănânci alimente cât mai curate, neprocesate şi fără zahăr.

Dieta lichidă

Încă un regim destul de dur, dar care dă mereu rezultate, conform adepţilor. Timp de şapte zile trebuie să consumi doar sucuri de fructe şi legume făcute în casă. Daca te simţi slăbită, ai voie să mănânci un fruct sau o legumă, dar acestea trebuie să fie crude.  Nu sunt permise condimentele, uleiul, zahărul. Află mai multe despre detoxifiere de la medicul nutriţionist!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter