Dietă: cum slăbeau divele de altădată

De Erika Chivu, pe

Marilyn Monroe, Audrey Hepburn sau Greta Garbo nu auziseră probabil de anorexie. Dar se menţineau în formă prin sport şi o dietă sănătoasă. Iată ce făceau!

Marilyn Monroe

Dietă: cum slăbeau divele de altădată
După standardele de astăzi, Marilyn este considerată grasă, dar de fapt avea o siluetă foarte frumoasă în perioadele ei bune. Din păcate, dependenţa de droguri şi alcool, dezamăgirile în iubire, lipsa banilor o făceau să uite de viaţa sănătoasă.

Atunci când chiar avea grijă de ea, Marilyn ţinea o dietă similară cu cea low-carb de azi, adică mâncă multă carne şi puţine făinoase. Chiar şi la micul dejun mâncă friptură, ouă, ficat de pasăre cu garnituri din legume şi sucuri naturale. Atunci când voia să slăbească rapid, actriţa miza pe clisme – între timp s-a dovedit că nu sunt sănătoase şi nu ajută la slăbire. Îm plus, Marilyn Monroe făcea şi sport – a fost una din primele vedete feminine care ridicau greutăţi.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn
Diva avea o siluetă foarte frumoasă de la natură, dar a ştiut să şi-o pună în valoare printr-o postură perfectă, cu spatele mereu drept, pieptul în faţă, abdomenul “supt”. Acesta era secretul ei, căci o postură bună te ajută şi să te menţii în formă, şi să pari mai slabă. Lui Audrey nu îi plăcea să facă sport, dar adora plimbările şi nu trecea o zi fără să facă una cât mai lungă, aşa cum nu trecea o zi fără un pui de somn după-amiaza. Din păcate, astăzi e un lux somnul de după amiază, dar putem cel puţin să urmăm dieta lui Adrey Hepburn – multe fructe şi legum şi doar din când în când o porţie de paste sau puţină ciocolată neagră.

Katherine Hepburn

Katherine Hepburn
Katherine a fost una din primele femei celebre care au recunoscut că fac exerciţii epuizante. Părinţii ei au încurajat-o încă de mică să-şi “lucreze” corpul, aşa că în fiecare zi făcea măcar puţin efort: înot, tenis, golf, etc. Acesta a fost secretul ei siluetei ei atletice, perfecte. Nu a fost niciodată grăsuţă şi se îmbolnăvea foarte rar. Katherine Hepburn şi-a făcut singură cascadoriile până spre 70 de ani, iar la 80 de ani spunea că mai poate încă să stea în cap, să meargă în mâini, sau să facă sărituri în piscină.

Greta Garbo

Greta Garbo
Admirată pentru silueta ei perfectă, Greta Garbo făcea eforturi mari ca să arate bine. Ea f ost vegetariană toată viaţa şi făcea mult sport. Se spune că avea un program aproape spartan de exerciţii fizice, dar niciodată nu se plângea şi niciodată nu l-a încălcat.
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter