Dietă cu mâncăruri delicioase

De Unica.ro, pe

E greu să slăbeşti când ai de înfruntat foamea sau mâncărurile apetisante. Noi te ajutăm să ajungi la greutatea ideală şi îţi oferim o dietă ca să te poţi bucura, pe săturate, de bucate delicioase.

Meniu pentru tine şi el

Meniul de la micul dejun este calculate  pentru o persoană, iar cel de la prânz şi cină este calculat pentru două persoane, aşa că se poate bucura de el şi partenerul tău de viaţă, chiar dacă nu ţine neapărat să slăbească.

1.

-Mic dejun

Se amestecă 100 g brânză de vaci cu 150 ml iaurt şi o felie de ananas tăiată cubuleţe. Se consumă cu o felie de pâine neagră prăjită. Între mese poţi mânca un kiwi.

-Prânz

Se curăţă un dovlecel şi un ardei gras. Dovlecelul se taie foarte mărunt, iar ardeiul gras în fâşii şi se călesc împreună câteva minute  în o linguriţă de ulei încins. Se adaugă 100 ml de apă, o linguriţă de vegeta şi se lasă să dea în clocot. Apoi se adaugă 150 g de brânză topită şi se ia de pe foc. Se sărează, după care se amestecă cu o conservă mică de ton, după ce tonul a fost scurs de sucul propriu şi mărunţit. Între mese poţi mânca un măr.

– Cină

Un castravete se spală, se curăţă şi se taie mărunt, după care se amestecă cu o lingură de zeamă de lămâie şi 100 g brânză de vaci. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă un morcov dat pe răzătoare. Se ia o chiflă graham, se taie în două, se pune între jumătăţi o frunză de salată şi apoi crema preparată.

2.

– Mic dejun de lichide!

100 g brânză de vaci se amestecă  cu 100 ml de iaurt degresat şi puţină apă minerală. Se curăţă o gulie şi  se rade. Se adaugă un măr, curăţat, tăiat mărunt şi opărit.de suc de roşii.

– Prânz

Se iau 6 morcovi, se spală,  se curăţă şi se fierb cu sare timp de 10 minute. Se curăţă două cepe şi se taie  mărunt, după care se călesc în 20 g de unt. Se presară o linguriţă de făină, se amestecă şi se toarnă deasupra 100 ml de vin alb. După aceea se adaugă 100 ml sos de soia şi se lasă să fiarbă 5 minute. Două bucăţi de piept de pui se bat, se trec prin ou bătut şi se prăjesc în 20 g de unt încins. Se aşază într-o tavă,  împreună cu două felii de caşcaval şi se pun în cuptorul încins. La sfârşit se adaugă sosul şi morcovii.

– Cină

Se spală doi morcovi, o ţelină mare şi un măr, după care se curăţă de coajă şi se rad pe răzătoarea mare. Se sărează şi se adaugă zeama de la o lămâie.

3.

– Mic dejun

Se curăţă un măr şi se rade. Se amestecă cu 100 g brânză de vaci, o linguriţă de miere, 50 g de stafide şi o linguriţă de miez de seminţe de floarea-soarelui prăjite. Între mic dejun şi prânz se consumă un măr.

– Prânz

Două linguriţe de hrean ras mărunt se amestecă cu două linguri de smântână degresată. Două cepe verzi se spală şi se taie rondele.  Se amestecă cu o salată mărunţită şi apoi cu compoziţia de hrean cu smântână. Jumătate de ardei gras  se opăreşte, se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Salata se aşază pe farfurie şi se ornează cu ardei. Se serveşte cu o felie de pâine prăjită. Între prânz şi cină se mai poate mânca un măr.

– Cină

O ceapă se curăţă, se taie fin şi se căleşte în o linguriţă de unt încins. Se adaugă 100 g de orez, după ce acesta a fost spălat. Se lasă 5 minute la foc, după care se adaugă o căniţă de apă şi se lasă până se fierbe de tot. Se sărează, se piperează şi se dă la răcit. Un ardei gras, 100 g de telemea şi o roşie se taie felii. Când orezul s-a răcit se adaugă aceste ingrediente şi se consumă rece.

4.

– Mic dejun

 Două mere se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoare, după care se amestecă cu 150 g de cereale şi 75 ml de lapte degresat. Se adaugă 3 felii de ananas din compot, o lingură de miere şi 75 ml de iaurt.

Între mic dejun şi prânz seconsumă un kiwi.

– Prânz

150 g paste se fierb în apă cu sare. Separat se opăresc 400 g spanac şi se călesc în o lingură de ulei încins împreună cu doi căţei de usturoi şi o ceapă tocată mărunt. Se serveşte cu pastele. darine.

-Cină

250 g piept de pui se taie felii. Se amestecă un gălbenuş de ou cu o lingură de sos de soia şi o linguriţă de făină. Se adaugă carnea şi se lasă 15 minute. Zeama de la o lămâie se amestecă cu 50 ml de apă, zahăr şi o linguriţă de făină şi se încălzesc puţin. Între timp se taie rondele o ceapă medie. Feliile de piept se prăjesc câte 3 minute pe ambele părţi în 40 g de unt încins. Se aşază pe farfurie, se ornează cu felii de lămâie şi se serveşte cu sos alături.

5.

– Mic dejun

150 ml de iaurt degresat se amestecă cu o linguriţă de alune, o linguriţă de miere şi jumătate de linguriţă de scorţişoară.  Între mese se consumă un măr.

– Prânz

Un morcov şi un ardei gras se spală, se curăţă şi se taie fâşii subţiri. 100 g de cârnat se taie şi se prăjeşte în o lingură de ulei încins împreună cu legumele. Se adaugă 15 g de ciuperci şi 150 ml de apă amestecată cu vegeta.

Se lasă 8 minute la foc, se condimentează, după care se adaugă o ceapă verde tăiată rondele. Între prânz şi cină se poate mânca un kiwi.

– Cină

150 g caşcaval se taie în felii subţiri. O chiflă graham se feliază şi se prăjeşte puţin, iar pe ea se aşază caşcavalul şi o roşie tăiată felii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter