Dieta cu supă de orez şi legume

De Unica.ro, pe

De ce crezi că multe dintre dietele eficiente au la bază o supă sau o ciorbă de legume? Răspunsul e simplu: aceste mâncăruri te ajută să slăbeşti sănătos…

… şi alungă senzaţia de foame. Încearcă cu încredere această nouă dietă!

Ai toate motivele să urmezi planul ei: nu e greu de ţinut, meniul este variat, poţi mânca până te saturi şi, în plus, îţi atingi scopul, acela de a scăpa de kilogramele în plus.

Iată ce trebuie să faci

Prepară o oală cu ciorbă, conform reţetei de mai jos. Cantităţile sunt calculate pentru trei zile. Împarte-o apoi în trei porţii egale, câte una pentru fiecare zi şi mănâncă din ea de câte ori ţi se face foame, dar mai ales la prânz. Dimineaţa ia micul dejun, iar pentru gustări, alege din propunerile noastre.

Substanţe vitale din cerealele integrale

Poţi stimula procesul de slăbire folosind orez integral în locul celui obişnuit şi cereale integrale la mic-dejun. Cu cât sunt mai puţin prelucrate cerealele, cu atât conţin mai multe fibre şi minerale de care tu ai acum mare nevoie. Legumele cele mai indicate sunt guliile, morcovii şi usturoiul.

Bea multe lichide!

Bea cel puţin un litru şi jumătate de apă minerală plată şi ceai de plante sau de fructe neîndulcit şi nu aştepta să ţi se facă sete. Doar consumând multe lichide îţi ajuţi organismul să ardă grăsimile.

Reţeta ciorbei cu orez şi legume

Ingrediente:

â–º 250 g orez integral
â–º 3 gulii (500 g)
â–º 200 g ciuperci
â–º 1 kg morcovi
â–º o legătură ceapă verde
â–º 750 g broccoli (sau, dacă nu găseşti, conopidă)
â–º o lingură ulei de măsline
â–º 2 căţei de usturoi
â–º jumătate de legătură de cimbru proaspăt
â–º o frunză de dafin
â–º o linguriţă de vegeta
â–º o cutie mare (850 g) de roşii tăiate
â–º piper proaspăt măcinat

Preparare:

Legumele se curăţă, se spală şi se taie bucăţele. Uleiul se încălzeşte într-o oală mare în care vei fierbe ciorba. Se căleşte întâi usturoiul presat, apoi legumele tăiate. Se adaugă doi litri şi jumătate de apă şi se lasă să fiarbă. Se pune vegeta, apoi orezul şi roşiile. Ciorba se condimentează cu piper şi se lasă la foc mic până se fierbe orezul. Se adaugă broccoli (sau conopidă) şi se mai lasă 8 minute. Nu se adaugă sare deloc.

Propuneri pentru micul dejun

Varianta 1: Se bate un ou cu două linguri de apă minerală, sare şi piper. Se amestecă cu jumătate de legătură de ceapă verde tăiată rondele şi se prăjeşte într-o tigaie unsă cu ulei. Se serveşte cu o felie de pâine neagră şi două roşii.

Varianta 2:
O felie de pâine neagră unsă cu unt, 30 g de caşcaval semidegresat şi jumătate de legătură de ridichi tăiate felii.

Varianta 3: Două felii de pâine neagră prăjită pe care se întinde o linguriţă de muştar şi se mănâncă cu un şniţel de vită şi un castravete.

Varianta 4: Două felii de pâine integrală prăjite, cu o lingură de brânză de vaci şi două felii subţiri de piept de pui fiert. Se mănâncă şi două fructe de kiwi.

Varianta 5: 150 g iaurt degresat se amestecă cu 100 g brânză de vaci şi puţină sare. Se mănâncă împreună cu un măr şi o felie de pâine neagră.

Varianta 6: Se taie un măr, o mandarină şi 2 fructe de kiwi. Se amestecă cu o lingură de cereale integrale, 100 ml lapte degresat şi 150 g iaurt degresat. Se bea şi o cană de ceai verde.

Gustări la alegere

â–º un măr şi un kiwi
â–º o cană de cafea cu lapte
â–º trei biscuiţi săraţi
â–º jumătate de iaurt degresat
â–º 50 g brânză de vaci amestecată cu două linguri de apă minerală şi jumătate de portocală tăiată cubuleţe
â–º un castravete şi două felii de caşcaval
â–º două roşii tăiate felii şi presărate cu busuioc şi piper
► doi morcovi
► o cană de lapte degresat
â–º o salată verde, cu ridichi şi ceapă verde.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter