Dieta cu borş: Vezi cum să slăbeşti sănătos!

Borşul este uşor, sănătos, are un gust acrişor plăcut şi te ajută să topeşti kilogramele.
Borşul este un produs obţinut prin fermentarea naturală a tărâţelor de grâu. Este foarte bogat în enzime active şi vitamine, în special B-uri, dar şi minerale (seleniu, crom) şi aminoacizi esenţiali. Din acest motiv, este folosit nu numai pentru a da gust bun ciorbelor, ci şi ca aliment în dietele de slăbire sau ca adjuvant util pentru menţinerea sănătăţii. Este un lichid acrişor, dietetic, are 7,7 kilocalorii la 100 ml şi constituie un tonic natural. Are rol de purificator al organismului şi de ameliorare sau chiar de vindecare a unor afecţiuni. În acelaşi timp, ajută la reglarea metabolismului şi a digestiei.

Eficient în lupta cu kilogramele

Curele cu borş dau rezultate dacă le urmezi aproximativ trei săptămâni, iar după o pauză de şapte zile poţi repeta aceeaşi metodă. Recomandarea specialiştilor este să consumi băutura cu 15 minute înainte de masă. Apoi, de la o zi la alta, creşti numărul paharelor/cănilor, până la şapte. Borşul poate fi băut ca atare, nediluat, dar, dacă este prea acru, îi poţi îmbunătăţi gustul cu suc de mere sau cu puţin sirop de sfeclă de zahăr.
Slăbeşte 2 kilograme în timp record! Vezi care e meniul pe zile!

CUM SĂ ÎL PREPARI

Nutriţioniştii sunt de părere că cel mai bine este să consumi borş făcut în casă. O variantă de preparare presupune să foloseşti ca ingrediente: un kg tărâţe de grâu, 200 g mălai, 200 g huşti (tărâţe folosite de la alt borş) sau 20 g drojdie de bere, o mână frunze de vişin, mărar/leuştean verde sau uscat. Amesteci tărâţele cu mălaiul şi cu huştile şi adaugi până la un litru de apă călduţă. Dacă foloseşti drojdie de bere, o laşi la dospit 30 de minute. Pui apoi frunzele de vişin şi mărarul. Torni 9 litri apă caldă, acoperi vasul cu un tifon şi îl laşi la acrit, la temperatura camerei, patru zile, pe timp de iarnă. La început, se amestecă de câteva ori cu o lingură de lemn. După ce se acreşte, filtrezi băutura, o pui în sticle şi o păstrezi la frigider. Vasul în care prepari borşul trebuie să fie de sticlă sau lut.

ŞTIAI CĂ…

… în loc de tărâţe de grâu se pot folosi câteva felii de pâine neagră (aproximativ 300 g)? În acest caz, se foloseşte mai mult mălai (300 g). Borşul se va acri în 5-6 zile.
… amestecat cu puţină miere, borşul devine o băutură răcoritoare excelentă, chiar şi pe placul copiilor?
… borşul se adaugă în ciorbe numai după ce a fost fiert în prealabil şi după ce legumele şi carnea au fiert?
… pentru o bună detoxifiere a organismului se poate bea câte o cană de borş (250 ml) pe zi, timp de 10 zile, iar această cură se poate repeta de două ori pe an?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter