Dieta antistres: 3 produse minune

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Faptul că suntem o generaţie de oameni stresaţi nu mai este o surpriză pentru nimeni. Suntem mereu pe fugă, mereu cu ceva de rezolvat, mereu în întârziere, mereu presaţi de ceva urgent ce trebuie rezolvat.
Luaţi de val, deseori uităm ce este bine pentru noi, ce este corect şi ce nu. Din această cauză deseori ne trezim sleite de puteri, nervoase, anxioase, fără chef de viaţă.

Specialiştii au identificat 3 super-produse numai bune pentru a alunga aceste stări.

1. Împotriva anxietăţii – Kefirul

Bol cu chefir
Aceasta este o formulă mult mai evoluată de lapte, datorită faptului că este fermentat cu prebiotice. În plus, kefirul are triptofan, un aminoacid care ajută la creşterea nivelului de serotonină din creier, acţiune care are ca efect reducerea anxietăţii. O singură cană pe zi este suficientă ca să fii mult mai calmă.

2. Împotriva oscilaţiilor de dispozitie – Sparanghel

Sparanghel
Dacă treci prin stări contradictorii, dacă acum plângi şi acum râzi, este eficient să mănânci sparanghel. Are o concentraţie mare de acid folic, foarte bun în cazul depresiilor. Îl poţi folosi la omletă sau la salată. Este indicat să consumi acest produs de două ori pe zi, iar efectele se vor vedea imediat.

3. Împotriva stresului – Portocalele

Felii de porocala pe farfurie
Bogate în vitamina C, consumul de portocale reduce nivelul hormonului de stres, reducând astfel starea negativă imediat. Un efect advers al stresului este, evident, creşterea tensiunii arteriale, iar vitamina C din portocală lucrează şi pe această zonă. Încearcă să consumi o portocală înainte de o situaţie pe care tu o consideri stresantă.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter