Cum alegi îngheţata cea mai potrivită pentru dietă

De Lumea Femeilor, pe

Tu ştii să alegi îngheţata pentru dietă? Ce mare diferenţă poate fi între cutare şi cutare tip de îngheţată? Nu-s toate o apă şi-un amestec de unt, smântână, ou, zahăr, arome? Da şi nu. În funcţie de “tip”, aportul caloric poate varia binişor. Iar între un sorbet şi o îngheţată diferenţa e de la 1 la 3…

Îngheţată cu fructe: seara, la televizor

Dacă organismul tău stochează acum grăsimi, la noapte le va “depune” pe şolduri şi burtică. Nici nu te gândi la îngheţata burduşită cu ciocolată sau vanilie!
Reţetă: Îngheţată de Vanilie

Sorbet cu fructe roşii: pe caniculă

Sorbetul este varianta dietetică a clasicei îngheţate: zahăr, apă şi fructe amestecate în blender, ţinute în congelator. Apa hidratează, iar fructele roşii dau ghes circulaţiei periferice (adio, “pi-cioare de plumb”!).

Îngheţată – sandviş: când vii de la sală

Biscuitele şi zaharurile rapide din îngheţata propriu-zisă îţi furnizează glucide fix acum, când organismul tău strigă după o rezervă de energie musculară!

Îngheţata parfait: după un dejun lejer

Furnizează tot atâta energie cât un produs de patiserie! Deci completează de minune o masă frugală, cu puţine grăsimi (legume crude, sau la grătar, sau la abur, peşte preparat în hârtie de copt etc.).

Mini-magnum: dacă ţii regim

La fel de savuros ca fratele său mai mare, conţine doar jumătate din caloriile lui. E gustarea potri-vită când ţii regim.
Reţetă raw: Îngheţată de vanilie cu fructe, fără foc

3 secrete ale îngheţatei

1. Sorbetul conţine cca 170 de calorii/100 g, pe când îngheţata furnizează, în funcţie de ingrediente, între 300 şi 400 de calorii/100 g.
2. Alege îngheţata studiind ingredientele (vezi eticheta): conţine coloranţi, conservanţi, edulcoranţi chimici de sinteză, arome artificiale? Pune-o la loc în congelatorul vânzătorului!
3. Evită şi îngheţatele pe care scrie „natural identic” şi pe cele care conţin vanilină: nu este vanilie naturală!
Tu ce îngheţată mănânci când ţii dietă?
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter