Cura de slăbire: ora la care mănânci chiar contează!

De Erika Chivu, pe

Un studiu recent confirmă ceea ce unii nutriţionişti spun deja de ani de zile: programul meselor influenţează greutatea.
Faptul că mergem la culcare tot mai târziu ar putea fi unul din factorii care contribuie la „epidemia” de obezitate a ultimilor ani. Mulţi dintre noi stau până târziu la calculator sau la televizor, activităţi care merg mână în mână cu mâncatul necontrolat.
Studiul realizat în SUA a demonstrat că persoanele care iau trei mese pe zi la ore fixe îşi menţin greutatea fără probleme, pe când cei care mănâncă oricând vor, se îngraşă.
Explicaţia: ficatul, intestinele şi muşchii au anumite ore din zi când lucrează la capacitate maximă, pe când în alte momente ale zilei funcţionează mai încet. „Fiecare organ are un ceas propriu. Aceste cicluri metabolice au o importanţă maximă”, a spus  Dr Satchidananda Panda, autorul cercetării. El crede că mâncatul fără program dă peste cap ciclul metabolic.
Sfatul specialistului? “Din copilărie trebuie să îţi stabileşti un program cu trei mese pe zi. Dacă nu urmezi programul dai peste cap hormonii care controlează senzaţiile de foame şi saţietate”.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter