Cum slăbeşti în funcţie de forma corpului tău

De Erika Chivu, pe

În faţa grăsimii nu suntem toţi egali. Unii slăbesc mai uşot, alţii mai greu în funcţie de tipul somatic. Iar pe acesta îl afli în funcţie de forma corpului. Află ce tip somatic eşti şi cum poţi slăbi eficient!
În funcţie de grosimea oaselor, procentul de grăsime, laţimea umerilor, talie fiecare din noi se încadrează într-unul din cele trei tipuri somatice. Află unde te situezi.

Tipul endomorf

– Ai silueta în forma de măr sau pară, cu grăsimea depusă în special pe abdomen, şolduri, coapse.
– Ai umeri înguşti şi talia groasă.
– Ai încheieturile şi oasele groase.
– Ai picioarele şi braţele scurte.
– Te îngraşi uşor şi slăbeşti greu.
– Te simţi adesea obosită şi adormi repede.

Vedete
: Jennifer Lopez, Beyonce, Kate Winslet, Shakira, Russel Crowe.

Din păcate, natura nu a fost blândă cu tine. Ai metabolismul cel mai lent dintre toate tipurile somatice, ceea ce înseamnă că îţi va fi mai greu să slăbeşti şi uşor să te îngraşi. Dar asta nu înseamnă că eşti condamnată la obezitate. Nu este imposibil să slăbeşti dacă faci unele eforturi. Cele mai la modă vedete de azi – Beyonce, Jennifer Lopez – sunt endomorfe şi arată foarte bine.

Cum slăbeşti

Ai nevoie să ataci grăsimea din toate părţile cu dietă, exerciţii cardio şi exerciţii de forţă. Evită să ţii diete prea drastice pentru că nu vei face decât să îţi încetineşti metabolismul şi aşa destul de lent. Din contră, tu ai nevoie de un metabolism mai rapid pe care îl obţii prin mese mici şi dese şi mult, mult sport.

Dacă îţi doreşti cu adevărat să slăbeşti, trebui să-ţi găseşti un regim pe care să îl urmezi cu sfinţenie. Nu uita că te îngraşi foarte uşor, deci de câte ori trişezi distrugi tot ce ai obţinut până atunci.

Ţi se potrivesc dietele fără carbohidraţi şi ai nevoie de exerciţii cardio intense.

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter