CNCAV: Vaccinul anti-COVID-19 poate fi făcut împreună cu cel antigripal

De Unica.ro, pe

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) a anunțat vineri că vaccinul anti-COVID-19 poate fi făcut împreună cu alte vaccinuri, inclusiv cel antigripal.

„Vaccinurile împotriva COVID-19 pot fi administrate simultan sau la orice interval de timp cu alt produs din Programul Național de Vaccinare (PNV) destinat copiilor și grupelor populaționale aflate la risc (vaccinarea antigripală, vaccinarea anti-HPV), profilaxia tetanosului sau alte produse vaccinale care dețin autorizație de punere pe piață în România”, arată CNCAV într-o postare oficială pe Facebook.

Administrarea vaccinurilor este sigură atât pentru persoanele care au primit doza 1, doza 2, dar și doza 3 de vaccin anti-COVID-19. „Administrarea acestora se poate realiza în depline condiții de siguranță, atât persoanelor care au primit doza 1 și doza 2, cât și doza 3 de vaccin anti COVID-19”, subliniază CNCAV.

Citește și: Mai mult de jumătate din bucureștenii de peste 12 ani au primit vaccinul

Citește și: Mesaj dur de la un medic chirurg: „S-a trezit în poporul nostru o dorință arzătoare pentru libertate, doar că se manifestă în dorința de a fi idiot”

Citește și: Un pacient a recunoscut că avea certificat fals de vaccinare înainte de a muri de COVID-19

Citește și: Începe vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză! Primul vaccinat, managerul Institutului „Matei Balș”

Totodată, reprezentanții CNCAV amintesc oamenilor că vaccinarea rămânea cea mai la îndemână soluție de protecție anti-COVID-19. După cum explică aceștia, prin vaccinarea anti-COVID-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare, se reduce considerabil riscul de deces și se reduce riscul de apariție a noilor variante ale virusului.

Reprezentanții CNCAV nu sunt singurii care subliniază importanța vaccinării anti-COVID-19 în această perioadă. Și dr. Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, a spus la rândul lui: „Nu este târziu să ne vaccinăm nici acum. Efectele le vom vedea peste o lună, când, datorită creşterii ratei de vaccinare, numărul pacienţilor cu forme severe şi care necesită internare va intra pe o fază de platou, urmată de o scădere treptată”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter