Mesajul dur al unui medic pentru pacienții cu COVID-19 nevaccinați de la ATI: „Cum să mai spui că ești cobai?”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 12 octombrie 2021, 10:59

Un medic de la Spitalul Colentina din București are un mesaj dur pentru pacienții de la ATI nevaccinați.

Medicul primar ATI, Lara Zarafin, de la Spitalul Colentina, a spus că situația ar fi fost mult mai simplă dacă oamenii nu s-ar fi gândit să devină „cobai” și s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19.

„Mă gândesc la toți cei ce sunt acum în ATI la noi. Nevaccinați. Care nu cred în vaccin, mulți nu cred nici în medici. Familiile lor caută tot felul de «pile», ne sună disperați să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab! Mă întreb – oare acum cred în medici ? Nu era mai simplu să se vaccineze?”, a fost mesajul Larei Zarafin, conform Digi24.

Medicul de la Colentina a vorbit și despre oamenii care se plâng că nu vor sa facă vaccinul pentru că nu vor să devină „cobai”, citată de Mediafax: „Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari pe care s-au făcut testele și personalul medical din lumea întreagă, căci ei au fost vaccinați primii. Există deja peste 6 miliarde de doze de vaccin anti Covid administrate și peste 3 miliarde de oameni vaccinați. Cum să mai spui că ești cobai?”.

Citește și: Focar COVID-19 într-un spital de oncologie din Iași: 27 de părinți și copii, infectați

Citește și: INSP: Numai 1,3% dintre persoanele vaccinate s-au infectat cu COVID-19

Citește și: CNCAV: Vaccinul anti-COVID-19 poate fi făcut împreună cu cel antigripal

Citește și: Apelul disperat al managerului spitalului de boli infecțioase din Iași: „Este momentul iniţierii unui nou lockdown”

Medicul Lara Zarafin a mai explicat că secțiile de terapie intensivă din țările cu rată de vaccinare între 75% și 90% sunt aproape goale, pe când în România se așteaptă în ambulanțe la coadă.

Mesajul Larei Zarafin vine în condițiile în care România se confruntă cu valul patru al pandemiei, iar jumătate din personalul medical din Spitalul Colentina este nevaccinat.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter