Studiu: cum influențează obligativitatea certificatului verde cererea pentru vaccinarea anti-COVID-19

De Unica.ro, pe

Un studiu publicat arată că introducerea certificatului verde poate duce la o creștere a cererii de vaccinare anti-COVID-19.

Studiul a fost realizat de Centrul Leverhulme pentru Științe Demografice al Universității Oxford din Marea Britanie și publicat de revista The Lancet. Acesta a examinat datele din șase țări (Franța, Israel, Italia, Elveția, Germania și Danemarca). Concluziile studiului au fost că introducerea certificatului verde a impulsionat o creștere a numărului de persoane imunizate, dar și că au existat diferențe între țări în funcție de gradul de vaccinare și de disponibilitate a vaccinurilor.

În studiu se arată că Franța, Israel, Italia și Elveția, țări care aveau „un nivel de vaccinare inferior mediei” au înregistrat o creștere a cererii de vaccinare după ce s-a introdus certificatul verde. Însă în Germania, unde nivelul de acoperire era deja ridicat, sau în Danemarca, unde furnizarea de vaccinuri este limitată, nu s-au observat schimbări, potrivit EFE și Agerpres.

Citește și: Ce este paxlovid, pastila anti-COVID-19 care reduce cu aproape 90% spitalizarea și decesele, eficientă împotriva Omicron

Citește și: Sfatul unui pediatru despre vaccinarea COVID-19 a copiilor: „Alegerea de a nu vaccina copilul va pune întotdeauna bunicul la risc”

Citește și: Studiu: varianta Omicron de coronavirus, de patru ori mai transmisibilă ca varianta Delta

Citește și: Mesajul preotului Necula despre perioada post-COVID: „Am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare”

Totodată, în Elveția, impunerea certificatului verde pentru intrarea în cluburile de noapte și participarea la evenimentele cu public, accelerarea ritmului de vaccinare a fost observată în rândul persoanelor cu vârste de peste 20 de ani.

„Gradul existent de acceptare a vaccinurilor, suspiciunile la adresa vaccinării, gradul de încredere în autorităţi şi evoluţia pandemiei au fost cruciale asupra impactului vaccinării”, a spus Melinda Mills, principala autoare a studiului.

Melinda Mills a mai subliniat că progresul procesului de vaccinare are un rol crucial în lupta cu pandemia de COVID-19, spunând că „un element cheie” este creșterea de vaccinare, atât pentru a „proteja individul”, cât și pentru „a rupe lanțul contagierilor intracomunitare”, după cum relatează Libertatea.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter