Raed Arafat: când estimează să scadă numărul de pacienți cu COVID-19 internați la ATI

De Unica.ro, pe

Raed Arafat, directorul DSU, a vorbit într-o conferință de presă despre când se estimează o scădere a numărului de pacienți COVID-19 la ATI.

Arafat a spus într-o conferință de presă că în ultima săptămână România a înregistrat o scădere a numărului de cazuri de COVID-19, dar că la terapie intensivă nu se așteaptă momentan scăderi ale numărului de pacienți, conform Libertatea.

Acesta a spus: „Există o ușoară descreștere, este clar – de la 12.474 de cazuri pe 29 octombrie am ajuns acum la 8.268. La Terapie Intensivă, nu ne așteptăm încă la descreșteri. Suntem pe un platou, există diferență de 2 pacienți între 29 octombrie și 5 noiembrie. Încă avem pacienți și în unitățile de primiri urgență, deci la terapie intensivă și de secții spitalicești încă nu ne așteptăm să vedem descreșteri decât dacă descreșterea cazurilor pozitive continuă și durează cel puțin 2-3 săptămâni să începem să simțim descreșterea la nivelul secțiilor de terapie intensivă”.

Citește și: Expertul în sănătate Răzvan Cherecheș: luna decembrie ar putea aduce mai multe decese COVID-19

Citește și: Florin Cîțu, despre gestionarea crizei de oxigen din spitale: „Cea mai bună măsură este folosirea oxigenului industrial la pacienţii COVID”

Citește și: Preşedintele Colegiului Medicilor: peste 92% din decesele de COVID-19, înregistrate la persoane nevaccinate

Citește și: Predicțiile medicului Octavian Jurma: câte decese pe zi cauzate de COVID-19 ar putea fi în perioada sărbătorilor de iarnă

„La decese, în continuare suntem cu un număr mare de decese și din păcate, cu cât avem un număr mare de pacienți ventilați în stare critică în secțiile de terapie intensivă și în unitățile de primiri urgențe, numărul de decese va continua să fie unul semnificativ, având în vedere că multe din aceste persoane sunt într-o stare critică”, a mai adăugat Raed Arafat.

Momentan, nu există locuri libere la ATI la nivel național, potrivit spuselor lui Arafat. El a mai subliniat că în următoarele două zile, vor fi transportați pacienți în Danemarca și Cehia.

Informațiile vin în contextul în care vineri, 5 noiembrie, autoritățile au anunțat 483 de decese COVID-19, dintre care 20 sunt anterioare și raportate abia acum. Numărul pacienților internați la ATI a scăzt ușor, de la 1.902 la 1.877.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter