Cori Grămescu: lista alimentelor sănătoase

Chiar dacă te numeri printre norocoasele care pot mânca orice şi oricând, fără să te îngraşi, trebuie să ţii cont de anumite reguli de nutriţie, pentru a te menţine până la adânci bătrâneţi sănătoasă şi în formă.

Lista alimentelor sănătoase, după cum urmează:

Legume :
Salată verde, spanac, ştevie, mazăre, fasole verde, castravete, roşii, ardei, dovlecei, vinete, conopidă, broccoli, morcov, ţelină, pătrunjel, păstârnac, praz, gulii, ceapă, usturoi, năut, linte, quinoa, avocado.

Carne :
Curcan, peşte, vită, pui, muşchiuleţ slab de porc. Dacă ai posibilitatea să cumperi legume, carne, ouă şi lactate de la ţărani, nu ezita. Cu cât sunt mai naturale, cu atât sunt mai sănătoase alimentele. Ouăle se vor consuma fierte, prăjite în ulei la temperatură mică  sau omletă

Lactate:
Sana, kefir, iaurt, lapte bătut, caş proaspăt, brânzică de casă, telemea, mozzarella.

Nuci :
Migdale, alune de pădure, nuci, caju, fistic, seminţe de in şi chia, toate crude.

Uleiuri:
Ulei de sâmburi de struguri, măsline, orez, porumb, in, seminţe de dovleac

Fructe:
Mere, pere, prune,gutui, portocale, mandarine, banane verzi, sweety, pomelo – în general fructele de sezon sunt cele mai indicate

Principiile dietei:

–    În fiecare zi mănânci din fiecare grupă de alimente
–    La fiecare masă principală mănânci cel puţin una din: carne, ouă, lactate.
–    Legume mănânci la fiecare masă, la fel şi din uleiuri
–    Din fructe mănânci o singură dată pe zi, de preferinţă în prima parte a zilei, maximum 300g, ca gustare. Trebuie mâncate la 2 ore distanţă de o masă principală. A doua gustare a zilei e formată din nuci (alegi alt tip în fiecare zi), cu sau fără iaurt, după cum preferi, maximum 2 linguri de nuci/porţie.
–    Trebuie să bei 2 litri de apă pe zi şi o cană de ceai detoxifiant
–    Trebuie să mănânci 3 mese principale şi 2 gustări
–    Alcoolul trebuie redus până la maximum 1-2 pahare de vin pe săptămână. Trick: la fiecare pahar de alcool băut, bea şi un pahar de apă. Astfel nu vei fi nici mahmură şi nici nu îţi va afecta silueta.
–    Mănâncă fără aditivi, pe cât posibil cât mai puţină sare şi cât mai natural
–    Carnea să fie fiartă/înăbuşită/la grătar, evită prăjelile şi grătarul făcut la temperatură înaltă
–    Consumă de  două ori pe săptămână , la micul dejun, un iaurt mic cu fulgi de ovăz+quinoa+seminţe de in măcinate. Este sănătos şi te ajută şi la digestie.
–    Alege orezul integral sau sălbatic, consumat în cantităţi mici (50-60g) şi în combinaţie cu multe legume, proaspete sau făcute în tigaie (aprox 200g).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter