Copilul tău: 3 idei greşite despre băiţă

De Lumea Femeilor, pe

Tot felul de idei năzdrăvane circulă despre baia noului-născut. Moştenite din bătrâni sau inspirate de frica de… apă şi săpun. A părinţilor, fireşte. La coş cu ele!

Îl îmbăiezi la 2-3 zile, nu mai des

► Motivul invocat: pielea foarte fină şi delicată a bebeluşului este agresată şi se usucă, dacă-i faci baie mai des.
►Adevărul: baia zilnică este benefică, pentru bebeluşul tău, din toate punctele de vedere – asigură igiena impecabilă (mai ales că există – şi se lansează continuu – atâtea produse adaptate la pH-ul pielii lui); uită mai repede de emoţiile primei experienţe acvatice; deprinde un program de îngrijire corporală pe care îl va urma toată viaţa.

Nu mai mult de 5 minute

►Motivul invocat: să nu răcească bebe!
►Adevărul: temperatura apei este menţinută constantă (36-37°C) adăugând treptat apă caldă, cât mai departe de trupul copilului şi amestecând-o cu cea din cădiţă. Primele băiţe se reduc, într-adevăr, la 5 minute, dar durata lor va creşte, treptat, până la 10-15 minute.

Înfofoleşte-l bine

►Motivul invocat: copilul suferă un şoc termic, din cauza diferenţei de temperatură dintre apa de baie şi aerul din cameră.
►Adevărul: foarte probabil, părinţii care au această temere fac, ei înşişi, baie o dată la câteva zile şi, imediat după aceea, îşi pun halate groase şi căciuli, chiar şi în plină vară. Or, în casă, termometrul arată, în condiţii normale, cca 22°C – temperatură la care bebe trebuie ţinut în haine lejere şi cu capul descoperit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter