Cercetătorii italieni au creat pizza care „previne cancerul și prelungește viața”

De Oana Savin, pe
Un grup de oameni de știință și maeștri bucătari din Italia susțin că au creat o pizza care poate treveni cancerul și bolile de inimă.

Pizza Pascalina, după cum a fost numită, se spune că este „pizza care prelungește viața” sau pizza „anti-tumori”, relatează Metro.co.uk.

Aceasta a fost creată de oamenii de știință de la Institutul Național de Tumori din Napoli, institutul național de cancer, și se presupune că este suficient de sănătoasă pentru a fi consumată de două ori pe săptămână.

Citește și: Cancerul de sân: tratament fără chimioterapie în stadii incipiente

Pizza conține ingrediente din dieta Mediteraneană precum roșii, măsline și rapini (un tip de broccoli), însă nu include brânză sau carne.

Cercetătorii italieni au creat pizza care „previne cancerul și prelungește viața”

Foto: Facebook Istituto Nazionale Tumori IRCCS „Fondazione G. Pascale

Pentru moment, acest tip de pizza va putea fi găsit până pe 10 iunie la festivalul Napoli Pizza Village. Cercetătorii și chefii speră că vor reuși să convingă oamenii să mănânce sănătos și să demonstreze că și pizza poate fi sănătoasă.

Citește și: Fructele roșii contribuie la prevenirea și tratarea cancerului

Blatul este făcut cu făină de grâu și este acoperit cu roșii, rapini, măsline, ulei de măsline extra virgin și chilli. Ingredintele au fost alese cu grijă datorită abilității lor de a reduce riscul bolilor cardiovasculare și a cancerului instetinal.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter