Două centre de vaccinare anti-COVID-19 vor fi deschise non-stop în București

De Unica.ro, pe

În București se deschid două centre de vaccinare anti-COVID-19 care vor rămâne disponibile non-stop pentru oricine vrea să se vaccineze.

Rețeaua privată de laboratoare medicale Dom Vista Medical deschide două centre destinate vaccinării anti-COVID-19. Centrele sunt acreditate de Ministerul Sănătății și vor funcționa în regim de program non-stop, pe o perioadă nedeterminată.

Vaccinurile sunt gratuite. Cele disponibile sunt vaccinurile produse de BioNTech și Pfizer, dar vor fi curând valabile și doze de Janssen (Johnson & Johnson). Oamenii care vor să se vaccineze acolo o pot face fie prin platforma ROVACCINARE, fie sunând la 0731 065 917 sau 0731 065 908. Un centru se află pe Șoseaua Nicolae Titulescu nr. 94, iar altul pe Splaiul Unirii nr. 313.

„Acestea sunt primele centre de vaccinare deschise non-stop pe o perioadă nedeterminată. Noi chiar credem că vaccinarea este cel mai important mod în care ne putem solidariza în masă împotriva pandemiei și singura cale de a opri acest ucigaș perfid să lovească atât de nemilos! Vaccinarea este o procedură medicală ale cărei beneficii sunt demonstrate științific și observabile în mod direct – formele grave ale bolii sunt mult mai rare printre cei vaccinați prin comparație cu cei nevaccinați. Este vital să ne vaccinăm pentru a supraviețui! Vă așteptăm la vaccinare, suntem centru privat, dar vaccinarea este gratuită.” spune Ștefan Spiridon, medic și managerul Dom Vista Medical.

Citește și: Mesajul unui preot din Vrancea: „Vaccinaţi-vă! Păziţi-vă! Rugaţi-vă! Dumnezeu se descoperă şi prin ştiinţă”

Citește și: Studiu: a treia doză de vaccin Pfizer are eficiență de 95% împotriva formelor simptomatice de COVID-19

Citește și: Zeci de românce se plâng de dereglări menstruale după ce s-au vindecat de COVID-19

Citește și: Alina Pușcău, prima imagine după ce s-a vindecat de COVID-19

Vaccinarea rămâne în continuare cea mai eficientă armă în lupta cu pandemia de COVID-19. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara, directorul medical al instituției, Diana Manolescu, atrage atenția că peste 95% din oamenii vaccinați infectați cu COVID-19 nu au plămânii afectați.

„Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 și cei ai unui pacient nevaccinat. La peste 95% dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30-40% și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70-80, și chiar 85%”, a spus Diana Manolescu, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a unității medicale. 

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter