Centrele gratuite de testare COVID-19 din București, deschise doar în weekend

De Unica.ro, pe

Centrele gratuite de testare COVID-19 din București vor fi deschise doar în zilele de weekend, conform ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Inițial, acesta spunea că centrele de testare aveau să fie deschise zilnic, între orele 10:00 și 20:00. Cu toate astea, în debutul ședinței de Guvern de la Palatul Victoria, demnitarul a anunțat că centrele care oferă testare gratuită vor fi deschise în zilele de weekend, după cum arată Agerpres.

Ministrul Sănătății a explicat că persoanele care au simptome de infectare cu coronavirus vor putea să se testeze gratuit în cabinetele medicilor de familie. „Lucrurile au mers bine la Bucureşti, chiar dacă au fost anumite aglomeraţii, poate temporare sau oameni care voiau să plece în vacanţă şi voiau să-şi facă test la DSP”, a zis el, citat de Libertatea.

„Eu înţeleg că toată lumea vrea să meargă gratis în vacanţă, dar era un abuz care, din păcate, a fost speculat de unele posturi de televiziune”, a adăugat Rafila. „La Bucureşti, deja am ajuns la circa 4.000 de probe pe zi care s-au recoltat în aceste centre, iar ele vor funcţiona, începând de săptămâna viitoare, doar în weekend. În timpul săptămânii avem cabinetele, cele patru mii de cabinete aproape de medici de familie, care pot să facă testarea fără niciun fel de problemă”.

Citește și: O femeie cu COVID-19, intubată, a născut o fetiță sănătoasă

Citește și: A început vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Citește și: Cât de mult protejează doza booster de infectarea și spitalizarea din cauza Omicron

Citește și: Tratamentul Pzifer împotriva COVID-19, eficient și în cazul variantei Omicron

Ministrul Sănătății a previzat că autoritățile plănuiesc să extindă centrele de testare la nivel național începând cu săptămâna care urmează. În centre se vor putea prezenta pentru testare persoanele care se înscriu pe platforma Direcțiilor de Sănătate Publică. Racoltările se vor face la centre tot în weekend.

Înființarea centrelor de testare COVID-19 a fost anunțată sâmbătă, 22 ianuarie, de Alexandru Rafila. Decizia a fost luată din nevoie de a scurta timpul de așteptare, ținând cont că Ambulanța București-Ilfov este depășită de numărul solicitărilor de testare de la oameni care sună și cer să fie testați.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter