Ce să mănânci în Săptămâna Mare ca să nu îţi fie rău de Paşte

De Diana Zagrean, pe

Postul Paştelui se apropie de sfârşit şi multă lume se decide să ţină un regim mult mai strict în Săptămâna Mare. Află ce trebuie să mănânci în Săptămâna Mare ca să nu îţi fie rău de Paşte.
 

Creştinii ajunează

În săptămâna patimilor, teoretic, nu se mănâncă nimic până la apus. Postul este mai aspru, dar acest lucru nu este neapărat sănătos.
În primul rând, mulţi uită că postul nu este doar un obicei, ceva ce trebuie să faci pentru că aşa se face.
De aceea, riscul este ca oamenii să ţină postul negru până la apus, dar să mănânce foarte mult şi nesănătos seara, ceea ce pentru organism nu este tocmai bine.
Cumpătarea şi o dietă echilibrată, fie ea şi cu produse de post, pot face mult mai mult bine decât o habotnicie urmată de lăcomie.

După post negru, multă mâncare

Este valabil şi în postul Paştelui şi după aceea, la masa de Paşte: nu trebuie să-ţi şochezi organismul. Dacă ştii că nu ai mâncat mai nimic în ultimele zile şi ai băut doar apă, nu te arunca pe delicatesele de Paşte şi nu exagera cu cantităţile de alcool.
Organismul tău ar putea reacţiona violent şi te poţi simţi rău, sau chiar poţi avea probleme serioase.

Produsele de post, nu tocmai sănătoase

În ziua de astăzi, postul nu mai înseamnă salate, urzici, cartofi şi fasole bătută. Magazinele sunt pline de tot felul de produse de post din fibre vegetale, soia şi alte combinaţii de plante şi chimicale.
Multe dintre aceste produse pot fi periculoase şi nesănătoase, aşa că trebuie să citiţi bine eticheta înainte să le cumpăraţi.
Evitaţi produsele de post pline de conservanţi, potenţatori de arome şi coloranţi şi înlocuiţi-le cu preparate mai complexe, făcute chiar în casă, cu ingrediente naturale.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter