Ce faci dacă fiica ta vrea să ţină dietă. Află cum o îndrumi

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 31 ianuarie 2017, 12:50

Nici nu a intrat bine în anii adolescenței și vrea să slăbească prin diete drastice? Cum să o ajuți să nu se înfometeze, să aibă un stil de viață echilibrat și să se simtă bine în pielea ei? Află ce să faci dacă fiica ta vrea să ţină dietă. Află cum o îndrumi, ca să rămână sănătoasă.
Tu poți să o ajuți să aibă o părere realistă despre ea însăși, fără să țină cont de modelele care i se servesc la televizor. Important este să îi fii alături, să știe că se poate baza pe tine și să aibă încredere în părerile tale.

Învaț-o să se placă așa cum e

Să înveți să îți iubești corpul, chiar și imperfect, nu este muncă ușoară, mai ales când ești bombardată cu imagini de trupuri așa-zis perfecte și ești și la o vârstă influențabilă. Așa că rolul tău de mamă este unul foarte greu ca să o poți învăța alte tipare decât cele cu care o obișnuiește lumea din jur. Arată-i persoane cu un corp sănătos și frumos, fără a fi însă asemănătoare cu manechinele.

Discutați despre ce vede la televizor

Discută cu ea despre filmele sau emisiunile pe care le vede la televizor. Ajut-o să privească cu ochi critic modelele care i se servesc în mass-media și părerile colegilor. Nu trebuie să ia de bun tot ce i se spune. Ar trebui să aibă o părere bună despre ea însăși. Aprecierea ta și a celor din jur o poate face să se privească optimist și – de ce nu – obiectiv.

Încurajeaz-o să mănânce sănătos

Chiar dacă nu are nevoie să slăbească, dar cu atât mai mult dacă are și mici probleme reale cu greutatea, ar fi foarte bine, în loc să țină o dietă drastică, să renunțe la produsele fast-food, să mănânce rar dulciuri și mai des fructe, legume și cereale integrale. Spune-i să bea apă, ceai neîndulcit sau limonadă și să renunțe la băuturile dulci acidulate. Trebuie să înțeleagă că organismul ei este încă în formare, iar curele drastice o vor priva de substanțele nutritive de care are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă.

Sugerează-i să facă sport

Mai ales în această etapă, când este în creștere, mișcarea îi va fi de un real folos. Vorbește cu ea să vezi ce i-ar plăcea și o poți înscrie să facă un sport sau la cursuri de dans. Nu va deveni, probabil, sportivă de performață, dar activitatea fizică o va face să fie mai optimistă și îi va da încredere în ea însăși. Ar mai putea să iasă cu prietenii la volei, ping-pong sau să meargă cu bicicleta până la școală, dacă se află la o distanță rezonabilă, orice, dar să nu stea ore întregi la televizor sau la calculator.

EXEMPLUL TĂU CONTEAZĂ

Dacă o încurajezi să mănânce sănătos, dar tu nu te dai în lături de la produse fast-food și aveți tot timpul dulciuri îmbietoare pe acasă, ai putea avea o influență proastă asupra ei. Totodată, nu trebuie să te vadă pe tine prea preocupată de greutate și apelând la diete dure. Dacă este nevoie să ții o cură de slăbire, nu face prea mult caz de asta și fă-o să înțeleagă că ea este în creștere și încă nu are nevoie de așa ceva.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter