Ce diferențe nutritive există între apa plată și apa minerală

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 20 august 2021, 13:54

V-ați întrebat vreodată dacă există diferențe nutritive între apa plată și apa carbogazoasă și care sunt acestea? Specialista în nutriție Mihaela Bilic a vorbit despre acest subiect într-o postare pe rețelele de socializare și a spus când este recomandat apă plată și când ar trebui să optăm varianta carbogazoasă.

„Apa este vitală pentru organism, un element miraculos fără de care viața nu ar exista. Pe lângă faptul că toate alimentele (cu excepția uleiului) conțin în proporții variabile apă, e sănătos să o bem și ca atare, mai ales când afară este soare. Apa hidratează și remineralizează, indiferent de marcă sau conținutul de gaz/bule.

Citeşte şi: Pepenele galben sau roșu, care este mai periculos pentru siluetă? Răspunsul Mihaelei Bilic

Care e diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă? În primul rând conținutul de dioxid de carbon, apoi cel de bicarbonat/pH și, nu în ultimul rând, de mineralele (calciu, magneziu, sodiu). Dacă măsurăm cantitatea totală de minerale din apă, vorbim despre reziduul uscat, care este de 316 mg/l în apa plată, respectiv 1530 mg/l în apa cu bule.

Sunt aceste diferențe importante pentru sănătate? Dacă aveți probleme renale/predispoziție la calculi, alegeți apa plată, cu reziduu uscat minim; dacă aveți tensiune crescută, tot apa plată este opțiunea- e săracă în sare. În lipsa oricărei patologii, alegeți apa care vă place… important e să beți apă!

Citeşte şi: Cum se prepară o salată de vinete dietetică. Reteța Mihaelei Bilic

P. S. Contrar miturilor/zvonurilor, apa carbogazoasă nu îngrașă! Ba mai mult, are proprietăți antiacide, stimulează tranzitul intestinal și golirea gastrică, combate greața și indigestia, constipația și arsurile de stomac. Conținutul crescut de minerale o face ideală pentru consum în caz de transpirație excesivă/sport intens, îi dă un gust intens, iar prezența bulelor creează o efervescență plăcută la degustare. Doar băută în exces provoacă balonare”, a precizat Bilic în postarea sa.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter