Câte ouă să mănânci de Paști ca să nu te îmbolnăvești

De Oana Dinu, pe
Oăule vopsite sunt vedetele de pe masa de Paști și de cele mai multe ori uităm să ne ținem departe de excese. Deși au multe beneficii pentru sănătate, nu trebuie să exagerăm. Uite câte ouă este recomandat să mâncăm.

Cel mai cunoscute obiceiuri atunci când vine vorba de sărbătorile pascale sunt înroșitul și ciocnitul oăulor. Dacă in mod normal ne putem abține să mâncăm prea multe ouă, în această perioadă le avem mereu pe masă și tentația de a consuma în exces este mare.

Cum ne influențează oăule colesterolul

Ouăle sunt o sursă importantă de proteine de cea mai bună calitate, vitamine, calciu, omega 3, este benefic pentru creier și întreg organismul prin proprietățile lui, dar are și o reputație proastă din cauza conținutului mare de colesterol.

Nu există un suport științific în privința asta, dar există studii care arată că atât persoanele care au consumat 1 – 3 ouă întregi pe zi, cât și cele care consumat altceva timp de câteva săptămâni au înregistrat creșteri ale colesterolului bun și ale antioxidanților carotenoizi. Nivelul total nu a prezentat modificări mari, dar uneori a crescut ușor.

Organismul nostru are capacitatea de a se echilibra singur, astfel încât ficatul va furniza o cantitate mai mică de colesterol dacă mâncăm alimente bogate în acest compus, iar cantitatea totală din organism rămâne aceeași.

Câte ouă să mănânci de Paști ca să nu te îmbolnăvești

Răspunsul este dat tot de studii: depinde de la persoană la persoană. Contează istoricul personal, sexul și stilul de viață. Pentru un om sănătos, care nu are probleme de sănătate și restricții alimentare în acest sens, un ou pe zi nu reprezintă niciun risc.

De asemenea, este necesar să menținem un stil de viață sănătos și să avem grijă de alimentația noastră zilnică.

Citește și:

Ouă vopsite natural. Cinci legume care te ajută să încondeiezi ouăle de Paște

Transformarea uluitoare a unui bărbat care a mâncat câte 19 ouă pe zi, în ultimii 3 ani

 

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter