Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște. Trei idei de rețete cu ouă fierte de la Horia Vârlan / Exclusiv

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 18 aprilie 2023, 10:12

Horia Vârlan a dezvăluit, în exclusivitate pentru Unica.ro, câteva rețete pe care le poți face din ouăle rămase de la Paște. În Joia Mare, creștinii vopsesc ouă, pregătindu-se pentru sărbătoarea Paștelui.

Însă, de cele mai multe ori, după această zi rămân foarte multe ouă nemâncate. Acestea nu trebuie aruncate, mai ales că există o mulțime de mâncăruri la care le puteți folosi.

Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște. Rețetele lui Horia Vârlan

Horia Vârlan este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România. Mereu cu zâmbetul pe buze și cu idei de rețete spectaculoase, celebrul chef ne-a dat câteva sfaturi în legătură cu ouăle fierte, rămase de la Paște.

L-am întrebat pe Horia Vârlan cum putem găti ouăle care nu se consumă și rămân după masa de Paște.

„În primul rând curățăm ouăle de coajă, scoatem gălbenușul din care facem o maioneză, mai punem niște șuncă și facem ouă umplute”, a spus bucătarul pentru Unica.ro.

Citește și: Pască de Paște. Cele mai bune rețete pentru pască

„Sau rețeta numărul 2, tocăm ouăle, le amestecăm cu un orez pe care îl avem deja făcut, mai pune niște ouă crude și facem niște chifteluțe de orez cu ouă”, a venit el cu o nouă idee.

De asemenea, chef-ul ne-a dezvăluit că mai există o rețetă cu care nu putem da greș. Un pilaf cu ouă, cu boia dulce și sos de roșii.

„Facem un pilaf, băgăm bucăți de ouă în el, mai punem niște suc de roșii și boia dulce și gata! Un fel de mâncare cu ouăle care nu s-au mâncat de la Paște”, ne-a mai spus Horia Vârlan.

Citește și: Drob de miel pentru Paște, după rețeta lui Florin Dumitrescu. Juratul de la „Chefi la cuțite” adaugă un ingredient care îi sporește savoarea

Idei de rețete cu ouă rămase de la Paște

Pe lângă ideile primite de la Horia Varlan, mai există câteva variante în care putem pune în valoare ouăle rămase de la Paște pentru a obține câteva feluri de mâncare delicioase.

Din ouăle fierte putem face o minunată salată de ouă cu mărar. Este gata în doar 10 minute și va cuceri toată familia. Rețeta o găsiți AICI.

Citește și: Dr. Mihaela Bilic, meniul ideal de Paște: „Le-aș încadra în categoria alimente de slăbit”. Ce, cât și cum mâncăm sănătos / Exclusiv

Ați făcut vreodată chifteluțe cu ouă fierte? Sunt o bunătate! Dacă vă rămân ouă de la Paște, atunci trebuie să încercați acest aperitiv. Uite AICI cum poți să faci cele mai bune chifteluțe cu ouă fierte

Ouăle fierte sunt ingredientul principal la clasica salată de ouă. Nu există om care să nu o adore. Cu această rețetă, ouăle rămase de la Paște vor dispărea într-o clipă! AICI găsiți rețeta

Citește și: Cozonaci de Paşte. Cele mai bune și ușoare rețete

Salată cu ton și ouă fierte – După atât de multă carne o salată este fix ce ne trebuie. Și dacă așa folosim și ouăle fierte ce au rămas nemâncate, cu atât mai bine. Modul de preparare ala cestei delicioase salate îl găsiți AICI

Ouă umplute cu pate de porc – Nu există român care să nu fi mâncat măcar o dată ouă umplute cu pate. Un aparitiv rapid, care mereu se regăsea pe masă la petreceri. Vezi AICI cât de ușor se prepară

Sursă foto: Shutterstock, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter