Câte doze de vaccin COVID-19 are România în stoc și câte a irosit

De Unica.ro, pe
În cadrul unei conferințe de presă, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a oferit mai multe detalii despre campania de vaccinare.

Acesta a subliniat că până în data de 2 februarie România a înregistrat un total de 948.149 de doze de vaccin de la Pfizer, dintre care 784.109 doze au fost distribuite. Român, așadar, 164.040 de doze în centrele regionale de stocare, urmând ca alte 163.800 de doze să fie livrate pe 8 februarie.

De la Moderna, România a primit 36.000 de doze, dintre care primele 26.210 urmează să fie distribuite în centrele regionale de stocare, iar apoi către centrele de vaccinare, unde – începând cu 4 februarie – vor fi administrate oamenilor.

Citește și: Cine se poate vaccina fără programare

Există însă și un număr de doze de vaccin care au fost pierdute până la data de 31 ianuarie. Mai exact, 1.826 de doze din cele 784.109 distribuite au fost pierdute din variate motive, după cum arată Libertatea: deteriorarea flacoanelor prin spargere, reconstituire greșită, modificarea condițiilor optime de temperatură pentru a menține stabilitatea vaccinului.

Nu în ultimul rând, Valeriu Gheorghiță a subliniat în cazul conferinței că de la începutul campaniei de vaccinare s-au raportat 1.880 de reacții adverse comune și minore, dintre care 1.419 încadrându-se la reacții generale, iar 461 fiind de tip local, cu durere la locul de administrare a vaccinului.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter