Care este originea pandemiei de COVID-19? Ce descoperire au făcut experții OMS

De Unica.ro, pe
După luni de cercetări, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar fi găsit originea pandemiei de COVID-19. Deși nu există încă un raport oficial, se pare că virusul SARS-CoV-2 provine de la fermele de animale sălbatice din sudul Chinei. 

După nenumărate teorii, experții OMS ar fi ajuns la o concluzie în ceea ce privește originea pandemei de COVID-19 care a făcut milioane de victime în ultimul an. Teoria experților este că virusul a plecat de la lilieci din sudul Chinei, a trecut la animalele sălbatice din ferme și apoi a ajuns la oameni.

Fermele de animale sălbatice, situate în provincia Yunnan din sudul Chinei, furnizau animale vânzătorilor din piața de fructe de mare Huanan din Wuhan, unde au fost descoperite primele cazuri de COVID-19. Cel mai probabil o parte dintre aceste animale sălbatice s-ar fi infectat cu SARS-CoV-2 de la lilieci din zonă.

„Ei iau animale exotice, cum ar fi zibete, porci spinoși, pangolini, câini raton și șobolani de bambus, pe care le cresc în captivitate”, a declarat Peter Daszak, un expert OMS din echipa care a călătorit în China. Fermele de animale sălbatice sunt parte dintr-un proiect al Guvernului pentru a ajuta populația rurală, a mai spus acesta, potrivit Digi24.

Până acum, la nivel mondial, au fost confirmate peste 121.000.000 cazuri de COVID-19. Dintre acestea, au fost înregistrate 2.701.543 decese. În China, locul de unde a pornit pandemia, au fost în jur de 90.000 de persoane infecatate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care în jur de 4.600 de decese.

Citește și: Ce bărbați din showbizul românesc i-au „făcut avansuri” Mariei Constantin

Gabriela Cristea a răspuns declarațiilor Mariei Constantin

O femeie a aflat că este înșelată de iubit cu ajutorul unei brățări fitness

Laurette, intervenție chirurgicală urgentă după agresiunea din hotel. Raportul medicilor este îngrijorător

Ce spun experții OMS despre laboratorul din Wuhan, China

Una dintre cele mai puternice teorii ale conspirației care a făcut înconjurul planetei a fost aceea că virusul SARS-CoV-2 a ajuns în rândul populației chineze și apoi s-a răspândit peste tot în lume, după ce a fost scăpat din laborator, accidental sau nu.

Cei zece cercetători ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care au ajuns în luna ianuarie în China pentru a investiga originea pandemiei de COVID-19, au vizitat și Institutul de Virusologie din Wuhan. În laboratoarele acestuia se analizează numeroși coronaviruşi, inclusiv tulpini extrem de periculoase, precum Ebola, iar nivelul de securitate este unul foarte ridicat.

Șeful echipei de experți OMS a fost de părere că aceste presupuneri ar constitui „scenarii excelente pentru filme şi seriale”. Însă până acum, nu a apărut nicio probă care să susțină ipoteza că pandemia de COVID-19 a pornit dintr-un laborator.

China a susţinut la un moment dat că virusul a existat în străinătate înainte de a fi descoperit la Wuhan. Mass-media de stat a adus ca argument prezenţa virusului pe ambalajele de alimente congelate din import şi lucrări ştiinţifice care arătau că noul coronavirus circula în Europa în 2019.

Din decembrie 2020, când a început campania de vaccinare împotriva COVID-19, în jur de 91.600.000 de persoane ar fi fost vaccinate cu ambele doze, la nivel mondial.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter