Medicul Cristian Oancea: ”După acest val, SARS-CoV-2 o să devină ca o simplă viroză”

De Unica.ro, pe

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş de la Timişoara, profesorul universitar dr. Cristian Oancea, este de părere că în valul 5, varianta Omicron va produce imunizarea de grup, iar SARS-CoV-2 va deveni o simplă răceală sau gripă.

Medicul Cristian Oancea susține că rapiditatea cu care se transmite varianta Omicron va duce la un număr suficient de mare de cazuri astfel încât să se producă imunitatea de grup, iar virusul SARS-CoV-2 să fie tratat ca o răceală sau ca o gripă.

Deja a început să crească numărul de infectări şi ne aşteptăm la o creştere exponenţială brutală, cu forme uşoare şi medii, mai puţin forme severe. (…) Dacă nu am avut această imunizare de grup până acum, o vom avea după Omicron. (…) Este foarte greu să eviţi, având în vedere rapiditatea infectării, a explicat medicul, potrivit news.ro.

Citește și: OMS, despre varianta Omicron: Apar tot mai multe dovezi că provoacă simptome mai ușoare

Managerul Spitalului Universitar București, despre valul 5: „Este îngrijorător ce se întâmplă”

Restricții în valul 5 al pandemiei de COVID-19: Nu mai sunt permise măștile textile

Alexandru Rafila, despre noile restricții: „Nu există niciun fel de impunere a utilizării unor măști scumpe”

Medicul Cristian Oancea: ”După acest val, SARS-CoV-2 o să devină ca o simplă viroză sau ca şi gripa”

Dr. Cristian Oancea a declarat că în cazul tulpinii Omicron, perioada de incubație este de 2 – 3 zile, față de variantele anterioare, când aceasta era de 5, 7, până la 9, 10 zile. Medicii se așteaptă la cazuri ușoare și medii în cazul persoanelor vaccinate.

După acest val, SARS-CoV-2 o să devină ca o simplă viroză sau ca şi gripa. (…) Ne aşteptăm la forme uşoare şi moderate de la persoanele vaccinate, dar nu ştim persoanele nevaccinate şi trecute prin boală cum vor reacţiona, a mai spus managerul Spitalului din Timişoara.

De asemenea, acesta a atras atenția că în cazul variantei Omicron pot apăre forme asimptomatice. Acesta a mai spus că este foarte important să nu luăm medicamente decât la indicațiile medicului.

Am testat rezidenţii noi, care au venit, şi am depistat din 37 de rezidenţi, 4 asimptomatici.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter