Cine este femeia care a trecut prin cea mai lungă perioadă de infectare cu SARS-CoV-2

De Unica.ro, pe

O femeie din SUA a avut COVID-19 timp de 335 de zile. Este cea mai lungă perioadă de infectare cu virusul SARS-CoV-2. În mod normal, media este de opt zile.

Femeia de 47 de ani a fost infectată cu SARS-CoV-2 aproape un an, din primăvara lui 2020 și până în aprilie 2021. Aceasta a fost internată pentru prima oară la National Institutes of Health (NIH) din Maryland, SUA. Timp de mai multe luni aceasta s-a confruntat cu tuse și dificultăți de respirație pentru care a avut nevoie de oxigen, din când în când, potrivit Digi24. A avut perioade în care simțea bine, altele în care se simțea rău.

Testele pentru COVID-19 au continuat să iasă pozitive, deși nivelul de virus era scăzut. Medicii au crezut că rezultate sunt fals pozitive, până în martie anul acesta, când încărcătura virală a crescut din nou. În urma cercetărilor, aceștia au constatat că nu e vorba despre o nouă infectare, ci despre aceeași.

Citește și: Andrei Ștefănescu, despre efectele pe termen lung ale bolii COVID-19: „Am fost terorizat”

Nicoleta Voicu, probleme de sănătate după vindecare de COVID-19: „M-am împrietenit cu moartea”

Austria a anunțat lockdown total și vaccinare anti-COVID-19 obligatorie. Noi măsuri în toată Europa pentru nevaccinați

Oana și Viorel Lis, fotografie de pe patul de spital. Cuplul are COVID-19

Cauza pentru care femeia a trecut prin cea mai lungă perioadă de infectare cu SARS-CoV-2

Se pare că de vină ar fi fost sistemul imunitar al femeii. Acesta a fost afectat de tratamentul agresiv împotriva cancerului, pe care îl făcuse cu trei ani în urmă, iar nivelul de celule B era scăzut. Acestea sunt celule ale sistemului imunitar care produc anticorpi și îl ajută să funcționeze normal.

Specialiștii au calculat o medie de opt zile în care virusul SARS-CoV-2 rămâne în organism. Mai există și cazuri în care persoanele infectate rămân pozitive până la 20 de zile sau chiar 37 de zile.

Chiar dacă a trecut prin cea mai lungă perioadă de infectare cu SARS-CoV-2, pacienta din SUA nu este singura care a trecut luni întregi prin boala COVID-19. O altă femeie din Statele Unite ale Americii, în vârstă de 71 de ani, a fost pozitivă timp de 105 zile. Se pare că aceasta suferea hipogammaglobulinemie dobândită, anemie și leucocitoză cronică, iar sistemul său imunitar era afectat.

Și în Marea Britanie au fost raportate astfel de cazuri. Un bărbat de 72 de ani a suferit de COVID-19 timp de 290 de zile, iar un altul, în vârst de 40 de ani, au avut nevoie de 300 de zile de spitalizare.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter